Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot Benetau Sea Drive Concept: Αυτοκίνητο ή σκάφος;

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot Benetau Sea Drive Concept: Αυτοκίνητο ή σκάφος;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot Benetau Sea Drive Concept: Αυτοκίνητο ή σκάφος;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ξέρουμε πως η Peugeot δεν κινείται μόνο στα αυστηρά πλαίσια λειτουργίας μίας αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά συχνά κινείται έξω από τις νόρμες, δημιουργώντας ποδήλατα κ.α. Όμως αυτή τη φορά οι Γάλλοι στράφηκαν στη θάλασσα!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Προχώρησαν σε συνεργασία με τη Benetau, παγκόσμια ηγέτιδα στην κατασκευή σκαφών, που θέλησε να δοκιμάσει στη θάλασσα το i-Cockpit, τον ψηφιακό πολυχρηστικό πίνακα οργάνων που εξοπλίζει τα αυτοκίνητα της Peugeot.

Το αποτέλεσμα είναι το Benetau Sea Drive Concept, ένα ταχύπλοο που προσφέρει μία νέα ναυτική εμπειρία και παντρεύει δύο κόσμους, της θάλασσας και της ξηράς. Σε αυτό, το i-Cockpit της γαλλικής μάρκας συνδυάστηκε με το σύστημα Benetau Ship Control.

Advertisement
Advertisement

Το σκάφος έχει μικρό τιμόνι, εμπνευσμένο από το i-Cockpit, και έτσι ο χειρισμός του γίνεται πιο εύκολος, πιο άμεσος και πιο διασκεδαστικός. Η μεγάλη HD οθόνη των 17 ιντσών προσφέρει άμεση πρόσβαση σε κάθε λειτουργία του ενώ μία δεύτερη αναδιπλούμενη οθόνη, προσφέρει τις βασικές πληροφορίες πορείας μπροστά στον οδηγό για άμεση πληροφόρηση.

peugeot-sea-drive-concept-e640

Advertisement

Τέλος, και στις δύο πλευρές του πιλοτηρίου, διακόπτες ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα SUV της Peugeot, προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε άλλες απαραίτητες λειτουργίες.

peugeot-sea-drive-concept-d640

Advertisement

«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εργονομία και τον σχεδιασμό του i-Cockpit σε μία διαφορετική βιομηχανία και να αποδείξουμε την προσαρμοστικότητα του συστήματος ειδικά μέσα από μία συνεργασία με μία μάρκα κύρους όπως η Beneteau», είπε σχετικά ο CEO της Peugeot, Jean-Philippe Imparato.

peugeot-sea-drive-concept-b640

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Peugeot, έχει μακροχρόνια σχέση με το υδάτινο στοιχείο καθώς ήδη από το 1926 το τμήμα Peugeot Nautica είχε δημιουργήσει το Peugeot MotorBoat Car, ενώ το 1997 παρουσίασε το concept Peugeot 806 Runabout, που βασισμένο στο MPV της φίρμας, ενσωμάτωνε χαρακτηριστικά πολυτελών σκαφών, προσφέροντας κατάστρωμα ηλιοθεραπείας και ναυτικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

Advertisement

peugeot-sea-drive-concept-c640tall