Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SEAT Ibiza: Επεισόδιο Νούμερο 5

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SEAT Ibiza: Επεισόδιο Νούμερο 5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SEAT Ibiza: Επεισόδιο Νούμερο 5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η SEAT αποκαλύπτει πλήρως την 5η γενιά του Ibiza. Το μικρό ισπανικό μοντέλο έρχεται με αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα, πιο δυναμική σχεδίαση και πλούσια γκάμα κινητήρων. Η φίρμα ποντάρει πολλά επάνω του με βάση και την αύξηση των πωλήσεων των supermini στην Γηραιά Ήπειρο

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μετά από 9 χρόνια το Ibiza μπαίνει στην 5η του γενιά και αλλάζει εντελώς πρόσωπο. Σε επίπεδο σχεδίασης δανείζεται πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο Leon στο εμπρόσθιο μέρος κυρίως, αλλά και στο τελείωμα της οροφής. Αρκετά ενδιαφέρον είναι και το πίσω τμήμα, ενώ το σύνολο του αμαξώματος φέρει αρκετές δυναμικές καμπύλες.

Το μικρό ισπανικό μοντέλο βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, την οποία θα δούμε στην επόμενη Skoda Fabia και το επόμενο VW Polo και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακαμψία και δυναμικότερη οδική συμπεριφορά. Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, το νέο Ibiza έχει 95 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο, είναι φαρδύτερο κατά 87 mm, ενώ είναι μικρότερο κατά 2 mm σε μήκος και 1 mm σε ύψος.

Seat-Ibiza-tsiro-640
Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το εσωτερικό είναι πιο ευρύχωρο, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει πλέον τα 355 λίτρα. Εδώ θα βρείτε οθόνη 5 ή 8 ιντσών, ηχοσύστημα 300 Watt, σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας, όπως και τα τελευταία συστήματα συνδεσιμότητας. Το νέο Ibiza όπως αναμενόταν είναι εφοδιασμένο με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, δανεισμένα από το VW Group, με προεξάρχον το ενεργό cruise control.

Η γκάμα των κινητήρων παραμένει η ίδια με το σημερινό μοντέλο με δυο όμως πολύ σημαντικές προσθήκες στα σύνολα βενζίνης. Νέοι είναι τόσο ο 1.0 TSI βενζινοκινητήρας με απόδοση 93 ή 113 ίππους, όπως επίσης και ο 1.5 βενζίνης επίσης TSI, με ισχύ 147 ίππους (θα ταιριάζει γάντι στον σπορτίφ χαρακτήρα του νεανικού Ibiza). Στα συστήματα μετάδοσης θα έχουμε, τόσο χειροκίνητο μηχανικό με πέντε ή έξι σχέσεις, όπως και αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου Ibiza θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.
Seat-Ibiza-back-tsiro-640