Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέο Kia Ceed: Ντεμπούτο στη Γενεύη

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nέο Kia Ceed: Ντεμπούτο στη Γενεύη

ΝΕΑ

Nέο Kia Ceed: Ντεμπούτο στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η Kia παρουσιάζει επί ευρωπαϊκού εδάφους την 3η γενιά του Ceed, η οποία έρχεται αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα για να ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας στην απαιτητική μικρομεσαία κατηγορία αυτοκινήτων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το 3ης γενιάς Kia Ceed έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Ευρώπη, στο κέντρο Έρευνας και Σχεδιασμού της εταιρείας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Η ονομασία του διαφοροποιείται ελαφρώς σε σχέση με τα δύο προηγούμενα Cee’d, αφού η απόστροφος απουσιάζει και το ενιαίο πλέον «Ceed» αναφέρεται σύμφωνα με την Kia στο «Community of Europe, with European Design».

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο αποκτά ένα νέο 5θυρο αμάξωμα με πιο ρευστές και λείες γραμμές σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και με νέες διαστάσεις μιας και είναι πιο πλατύ, πιο κοντό σε ύψος και με μακρύτερο πίσω πρόβολο.

Το εμπρόσθιο μέρος του εκπέμπει έναν εμφανή δυναμισμό κυρίως μέσω της σχεδίασης του προφυλακτήρα, αλλά και των νευρώσεων στο καπό, ενώ δεν λείπει και η χαρακτηριστική «Μύτη της Τίγρης» γρίλια της μάσκας. Τα φώτα έχουν νέα σχεδίαση και περιλαμβάνουν LED προβολείς ημέρας, ενώ LED φώτα συναντούμε και στο πίσω τμήμα.

Advertisement
Advertisement

Ceed new 640b (1)

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί η Kia υπόσχεται καλύτερα επίπεδα εργονομίας από κάθε άλλη φορά, καθώς και υψηλότερης ποιότητας υλικά. Η κεντρική κονσόλα στρέφεται προς τον οδηγό, υπάρχει μια νέα «αιωρούμενη» οθόνη αφής από 5 έως και 8 ιντσών πάνω στο ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων, ενώ μεγαλύτεροι είναι και οι προσφερόμενοι χώροι (πορτ-μπαγκάζ 395 λίτρων, +15 λίτρα).

Ceed new 640b (2)

Advertisement

Η Kia έχει «χτίσει» το Ceed πάνω στη νέα πλατφόρμα K2 της εταιρείας, η οποία εκτός από την αλλαγή στις διαστάσεις που προαναφέραμε, ενσωματώνει και μια νέα ανεξάρτητη ανάρτηση, που θα συνδυάσει σύμφωνα με την εταιρεία καλύτερα από ποτέ τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, με την άνεση κατά την οδήγηση.

Στους κινητήρες, το νέο Kia Ceed θα έχει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα των 120 ίππων της εταιρείας, καθώς και έναν καινούργιο 1.400άρη turbo με 140 άλογα. Στη γκάμα παραμένει ο 1.400άρης ατμοσφαιρικός των 100 ίππων. Στο diesel, έχουμε δύο εκδόσεις ισχύος του νέου 1,6 λίτρων U3 CRDi κινητήρα με 115 και 136 ίππους, ο οποίες έχει πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Ceed new 640b (3)

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τον 1,4 turbo βενζινοκινητήρα και τους diesel να μπορούν να λάβουν και το 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο της Kia.

Από το νέο Kia Ceed δεν θα λείπουν και πολλά στοιχεία τεχνολογίας, όπως σύστημα οδηγικών προφίλ Drive Mode Select, πακέτο ECO με ενεργά πτερύγια στη μάσκα, χαμηλωμένη ανάρτηση και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, καθώς και στάνταρ συστήματα όπως Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Πρόσκρουσης, Σύστημα που κρατά το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του, Σύστημα Προειδοποίησης για την προσοχή το οδηγού κ.α.

Advertisement

Το νέο Kia Ceed θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη από το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Όλες οι εκδόσεις του θα συνοδεύονται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Ceed new 640