Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο brand και SUV για τη Chery

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο brand και SUV για τη Chery

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο brand και SUV για τη Chery

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα από τα περίπτερα που τραβούν το ενδιαφέρον στην 67η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι αυτό της Chery που είχε προαναγγείλει πως αυτό το ραντεβού της αυτοκίνησης θα αποτελούσε το εφαλτήριο της ευρωπαϊκής προϊοντικής της επίθεσης. Όπερ και εγένετο.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Περιμέναμε καινούριο SUV από τους Κινέζους, τελικά είδαμε ολόκληρο νέο brand, αποκλειστικά για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου! Έτσι λοιπόν τα μοντέλα της Chery θα λανσάρονται ως Exeed, με το πρώτο εκ των οχημάτων που θα έρθουν στην Ευρώπη να είναι το TX!

Ο λόγος για ένα μεγάλο SUV που πατάει σε ολοκαίνουρια πλατφόρμα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για την γκάμα που θα κυκλοφορήσει στη δική μας πλευρά του πλανήτη. Η ιδιαιτερότητάς της είναι πως σχεδιάστηκε για να μπορεί να φιλοξενεί τεχνολογία υβριδικών, plug-in και EV οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Το TX είναι plug-in hybrid που φέρει 1500άρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 147 αλόγων, που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει άλλα 114. Θα εφοδιάζεται με αυτόματο σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων που προέρχεται από τη γερμανική Getrag και με σύστημα τετρακίνησης το οποίο προήλθε από τη συνέργεια της Dana με τη BorgWarner. Οι Κινέζοι έδωσαν τάξη μεγέθους και σε ότι αφορά στις επιδόσεις, κάνοντας λόγο για τελική ταχύτητα στα 200 km/h και 0-100 σε 6sec.

Υπόσχονται αυτονομία 120 χιλιομέτρων αποκλειστικά με την ενέργεια των μπαταριών, που σε 30 λεπτά θα μπορούν να «γεμίζουν» στο 80% μέσω fast charger. Όσο για τη φόρτιση από οικιακή πρίζα 220V, μέσα σε τέσσερις ώρες οι μπαταρίες θα φορτίζουν πλήρως.

Όσο για το σύστημα infotainment που περιλαμβάνει οθόνη αφής 10 ιντσών αλλά και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, αυτά φέρουν τη σφραγίδα της Bosch.

Advertisement

ExeedTX-a640ExeedTX-e640