Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εποχή Alfa Romeo με τις Giulia και Stelvio

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα εποχή Alfa Romeo με τις Giulia και Stelvio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εποχή Alfa Romeo με τις Giulia και Stelvio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Alfa Romeo σημαίνει πάθος, σημαίνει συναίσθημα. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι αποκτούν ένα μοντέλο της ιταλικής εταιρείας «δένονται» με αυτό και ακόμα κι αν αλλάξουν αυτοκίνητο, δεν αλλάζουν μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Σταθερές που είναι διαχρονικές και που ενισχύονται ακόμα περισσότερο με τον εντυπωσιακό εμπλουτισμό της γκάμας της Alfa Romeo, που πλέον περιλαμβάνει δύο μοντέλα «game changer»: την σαγηνευτική αλλά επιθετική Giulia και το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας και μάλλον ομορφότερο SUV της αγοράς, τη Stelvio.

Η νέα Giulia, η πιο αυθεντική έκφραση της Alfa Romeo και σύμβολο ολόκληρης της ιταλικής υπεροχής, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις πέντε απόλυτες και διαχρονικές αξίες της μάρκας: την προηγμένη τεχνολογία, τον δυναμισμό, το χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με την υψηλή αποδοτικότητα, τον ιταλικό σχεδιασμό και το αγωνιστικό πνεύμα.

Στον πρώτο τομέα, το τεχνολογικό υπόβαθρο, αξίζει να αναφερθεί η ενσωμάτωση αναβαθμισμένης έκδοσης του Alfa DNA με προηγμένη επέμβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου. Τα συστήματα αυτά αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του. Ανάμεσά τους συναντάμε: το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πέδησης (Integrated Brake system-IBS) για βελτιωμένες επιδόσεις φρεναρίσματος και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning – LDW), το Σύστημα Προειδοποίησης Πρόσκρουσης (Forward Collision Warning – FCW), καθώς και το Σύστημα Παρακολούθησης Νεκρού Σημείου (Blind Spot Monitoring- BSM).

Advertisement
Advertisement

Alfa-Romeo-Giulia-b640

Η υιοθέτηση των παραπάνω καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας, αλλά και η αποδοτικότητα του ελαφρού και ταυτόχρονα άκαμπτου αμαξώματος μέσω της χρήσης εξαιρετικά ελαφρών υλικών τόσο για τα δομικά όσο και τα μηχανικά μέρη του, οδήγησε στην «5άστερη» επιτυχία στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP.

Μάλιστα, το ποσοστό 98% που πέτυχε στην προστασία των ενήλικων επιβατών, αποτέλεσε το υψηλότερο που είχε πετύχει ποτέ ένα αυτοκίνητο ακόμη και μετά την υιοθέτηση αυστηρότερων κριτηρίων από το σύστημα αξιολόγησης το 2015.

Advertisement

Παράλληλα, την ψυχαγωγία και ενημέρωση των επιβατών αναλαμβάνει το σύστημα infotainment νέας γενιάς έως 8,8 ιντσών με τρισδιάστατη οθόνη με πλοήγηση αλλά και με περιστρεφόμενο pad, καθώς και το Harman Kardon Sound Theatre, ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ήχου με ειδικό ενισχυτή και 14 ηχεία.

Alfa-Romeo-Giulia-c640

Advertisement

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους στην καρδιά της σχεδίασης της νέας Giulia ήταν να επιτευχθεί η απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση. Οι βασικοί συντελεστές για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η κίνηση στους πίσω τροχούς σε συνδυασμό με την άψογη κατανομή του βάρους. Ταυτόχρονα, το μοναδικό σύστημα ανάρτησης Alfa link με διπλά ψαλίδια εμπρός και τέσσερις και μισό συνδέσμους πίσω προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό αίσθησης άνεσης σε οδήγηση σε στροφές με υψηλές ταχύτητες.

Επιπλέον, το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Q2) είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει την πρόσφυση στους πίσω τροχούς και να εξισορροπήσει τη ροπή του κινητήρα που λειτουργεί στον εμπρόσθιο άξονα του οχήματος.

Αυτό που καθιστά ένα μοντέλο ως… πραγματική Alfa Romeo, σύμφωνα με την παράδοση, είναι οι καρδιές που χτυπούν κάτω από το καπό. Η νέα Giulia διαθέτει μια εντελώς νέα, ειδική και ισχυρή γκάμα κινητήρων από αλουμίνιο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί και παρουσιάζουν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Advertisement

Alfa-Romeo-Giulia-tp-c640

Αυτό το μοντέλο αποτελεί την πιο αγνή έκφραση του σχεδιασμού της Alfa Romeo και ενσωματώνει τα καλύτερα στοιχεία του ιταλικού design, την αίσθηση των αναλογιών, την απλότητα, τη φροντίδα για την ποιότητα των επιφανειών. Οι αναλογίες της έχουν επωφεληθεί από την υιοθέτηση του συστήματος της μετάδοσης κίνησης στους πίσω τροχούς, τη θέση οδήγησης προς τους κινητήριους τροχούς, το μακρύ καπό και ευρύ μπροστινό φτερό, το μυώδες πίσω φτερό από όπου δείχνει να απελευθερώνεται όλη η ισχύς και η τοποθέτηση κινητήρα μεταξύ των δύο αξόνων.

Η τεχνολογία έχει ως σκοπό την οδηγική απόλαυση όπου όλες οι διαθέσιμες τεχνολογίες δεν είναι απλά gadgets, αλλά συνεισφέρουν στην αίσθηση και την οδήγηση του αυτοκινήτου. Το κεντρικό τούνελ, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι προσανατολισμένα στον οδηγό, το κάθισμα του οδηγού είναι κομμένο σαν ρούχο και ραμμένο σαν ένα κοστούμι χειροποίητο με μεράκι και πολύτιμα υλικά. Δέρμα, ξύλο και υφάσματα έχουν επιλεχθεί ώστε να δίνουν την απόλυτη ευχαρίστηση τόσο στην όψη όσο και την αφή, ενώ παράλληλα η συναρμογή τους είναι βασισμένη στη λεπτομέρεια.

Τρεις είναι οι εκδόσεις εξοπλισμού της νέας Giulia διαθέσιμες στην Ελλάδα, οι οποίες προσφέρουν στους οδηγούς όλο τον απαραίτητο πλούσιο εξοπλισμό:

Alfa-Romeo-Giulia-e640

Η βασική έκδοση Giulia περιλαμβάνει στον βασικό της εξοπλισμό οθόνη TFT 3.5” πολλαπλών λειτουργιών, μηχανική ρύθμιση καθισμάτων 6 θέσεων, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα, μαύρο εσωτερικό διάκοσμο στο ταμπλό, start button στο τιμόνι που είναι δερμάτινο, cruise control, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρα φώτων, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αισθητήρα βροχής, κορυφαία συστήματα ασφάλειας (IBS, LDW, FCW, BSM), ζάντες αλουμινίου 16”, αλουμινένιες δαγκάνες φρένων, προβολείς ομίχλης, εμπρός προβολείς αλογόνου και φώτα ημέρας, πίσω φώτα LED, μονή χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης, Alfa DNA, σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 6.5” (ραδιόφωνο, MP3, aux-in, Bluetooth) και Start & Stop.

Η έκδοση Super προσφέρει εκτός των παραπάνω, καθίσματα με ύφασμα και δέρμα, διαθεσιμότητα 2 τόνων ταμπλό και πάνελ θυρών, ζάντες αλουμινίου 17” και διπλή απόληξη εξάτμισης.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης του πακέτου Luxury, το οποίο είναι διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Super και περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα, πάνελ θυρών και υποβραχιόνιο από δέρμα υψηλής ποιότητας pieno fiore. Τα εσωτερικά του πακέτου είναι διαθέσιμα σε 4 χρωματισμούς.

Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-a640

Τέλος, υπάρχει και η κορυφαία Quadrofoglio που περιλαμβάνει επιπρόσθετα τον παρακάτω εξοπλισμό: ζάντες αλουμινίου 19”, μαύρες δαγκάνες φρένων, προβολείς bi-xenon και AFS, Led DRL και πίσω φώτα, 4απλή απόληξη εξάτμισης, πίσω διαχύτη, καθίσματα από δέρμα και Alcantara, ταμπλό από ανθρακονήματα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με λειτουργία Autodim, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές, Alfa D.N.A. Pro (με Race Mode), Alfa Active Suspension System και Alfa Chassis Domain Control.

Στην Ελλάδα η Giulia είναι διαθέσιμη με τρεις κινητήρες πετρελαίου 2.2 150hp,  180hp και 210hp, δύο κινητήρες βενζίνης 2.0 200hp και 280hp και τον κορυφαίο κινητήρα βενζίνης 2.9 510hp που εξοπλίζει την έκδοση Quadrifoglio. Όσον αφορά της εκδόσεις πετρελαίου, η Giulia 2,2 150hp με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο προσφέρεται στην τιμή των 39.300€ και 42.050€ αντίστοιχα, o 2.2 180hp κοστίζει 42.450€ στην έκδοση Super με μηχανικό κιβώτιο και 45.200€ με αυτόματο κιβώτιο ενώ υπάρχει και η πλούσια έκδοση Veloce με τον κινητήρα 2.2 210hp και τετρακίνηση στη τιμή των 52.000€. Επιπλέον, οι εκδόσεις με τον βενζινοκινητήρα 2.0 200hp ξεκινούν από 41.850€ ενώ και εδώ υπάρχει η έκδοση Veloce, επίσης με τετρακίνηση με 53.250€. Η απόλυτη έκδοση 2.9 510hp QV μπορεί να αποκτηθεί στην τιμή των 115.500 €.

Στην Ελλάδα, η Alfa Romeo Giulia προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια service και 5 χρόνια χρηματοδότηση μέσω FCA Bank.

Alfa-Romeo-Stelvio-d640

Περνώντας στη Stelvio, αν μέχρι τώρα ακούτε και διαβάζετε μόνο διθυράμβους, δεν είναι τυχαίο. Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι γεγονός και ξεχωρίζει χάρη στη συναρπαστική οδηγική εμπειρία, τις εξαιρετικές επιδόσεις και το σπορ στυλ. Για πρώτη φορά, στην ιστορία της μάρκας που μετρά έναν αιώνα και πλέον ύπαρξης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πραγματικού «Alfa spirit» συναντώνται σε ένα Sports Utility Vehicle.

Το όνομά της προϊδεάζει για μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία καθώς το Stelvio είναι το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία, όπου τα 20 χιλιόμετρα ασφάλτου και οι περισσότερες από 75 στροφές που το διέρχονται, διαμορφώνουν μία θρυλική, άκρως απαιτητική ορεινή διαδρομή. Για να απολαύσει ένας οδηγός την οδήγηση σε μια τέτοια διαδρομή είτε μόνος του, είτε με φίλους ή με την οικογένειά του, υπάρχει πλέον το κατάλληλο αυτοκίνητο.

Παρότι σπάει τα έως τώρα «δεσμά» στη γκάμα, το νέο SUV παραμένει πιστό στις βασικές αρχές της μάρκας καθώς προσφέρει άψογη οδική συμπεριφορά, αντάξια ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου. Τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι η ισορροπημένη κατανομή του βάρους, το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία και η προηγμένη ανάρτηση που περιλαμβάνει την αποκλειστική Alfalink τεχνολογία. Αξίζει επίσης να αναφερθεί και η χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών υψηλής τεχνολογίας, όπως ανθρακονήματα στον άξονα μετάδοσης και αλουμίνιο σε κινητήρα, αναρτήσεις, καπό, εμπρός/πίσω φτερά, πόρτες και πόρτα χώρου αποσκευών. Επιπλέον, για να εξασφαλίσει το απόλυτο κράτημα, η Stelvio προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης Αll-Wheel Drive με τεχνολογία Q4, ενώ εξοπλίζεται προαιρετικά και με μηχανικό αυτασφάλιστο πίσω διαφορικό (mechanical self-locking rear differential).

Alfa-Romeo-Stelvio-f640

Εκτός από το επίπεδο επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς, ξεχωρίζει και στον τομέα της ευρυχωρίας διαθέτοντας άφθονο χώρο για τους επιβάτες, οι οποίοι απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης ανεξαρτήτως προορισμού.

Οι συμπαγείς διαστάσεις της Stelvio (μήκος 4,68μ., ύψος 1,67μ. και πλάτος 2,16μ.) αποπνέουν έντονο δυναμισμό και η ξεχωριστή σχεδίασή της εκφράζει τρία ουσιώδη χαρακτηριστικά του Alfa Romeo design: την αίσθηση των αναλογιών, την απλότητα και την υψηλή ποιότητα στο φινίρισμα των επιφανειών. Η ίδια ακριβώς σπορ έμπνευση διακατέχει το απλό και στυλάτο εσωτερικό, το οποίο δίνει την αίσθηση ενός κουστουμιού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του μοντέλου με χειροποίητη φροντίδα και υλικά υψηλής ποιότητας: δέρμα (και σαγρέ), ξύλο και υφασμάτινες επενδύσεις που έχουν επιλεγεί για να ικανοποιήσουν όραση και αφή και έχουν συναρμολογηθεί με τρόπο που αναδεικνύει την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η καμπίνα διαθέτει έντονο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, γεγονός που υπογραμμίζεται από το υπερυψωμένο κεντρικό τούνελ (που φιλοξενεί τον κεντρικό άξονα μετάδοσης της κίνησης-diagonal tunnel), το ελαφρώς κυματοειδές ταμπλό και το άμεσο, μικρό, δερμάτινο τιμόνι που προσαρμόζεται αποτελεσματικά σε όλους τους τρόπους οδήγησης. Επίσης, διατίθεται μια σειρά έγχρωμων οθονών TFT για τον πίνακα οργάνων (3.5 ιντσών ή 7 ιντσών) που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του περιστρεφόμενα χειριστήρια για εύκολη και άμεση χρήση του επιλογέα Alfa DNA και του συστήματος Alfa Connect. Ανάλογα με την έκδοση, το Alfa Connect διαθέτει μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 6.5 ιντσών ή 8.8 ιντσών, με ενσωματωμένη λειτουργία πλοήγησης 3D, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του infotainment και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Magneti Marelli.

Alfa-Romeo-Stelvio-g640

Η Stelvio διαθέτει πληθώρα εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνονται στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το Integrated Brake System (IBS), το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό σύστημα που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ του συστήματος ευστάθειας και του παραδοσιακού σέρβο, εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση των φρένων και επομένως, πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης κατά το φρενάρισμα. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Forward Collision Warning και το Autonomous Emergency Brake με αναγνώριση πεζών, που αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανή μετωπική σύγκρουση και έπειτα ενεργοποιεί το σύστημα φρεναρίσματος, καθώς και το Lane Departure Warning, που προειδοποιεί τον οδηγό όταν αρχίσει να παρεκκλίνει της πορείας του.

O ιδιαίτερος χαρακτήρας της Alfa Romeo Stelvio αναδεικνύεται μέσα από ένα ξεχωριστό στυλ, έναν πλήρη βασικό εξοπλισμό, αλλά και δύο δυνατούς κινητήρες, ένα δίλιτρου υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης ο οποίος διατίθεται με 200 ή 280 ίππους (που έχει την καλύτερη επίδοση 0-100 στην κατηγορία με 5.7sec)  και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων που προσφέρεται με 150, 180 και 210 άλογα. Και οι δύο κινητήρες αποτελούν έκφραση της σπορ προσωπικότητας του SUV, δίνοντας, ακόμα και στον πιο έμπειρο οδηγό, τη δυνατότητα να ζήσει μοναδικές στιγμές οδηγικής συγκίνησης σε διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Οι κινητήρες αυτοί ανήκουν στη νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων αλουμινίου και συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Η επιλογή βενζίνης προσφέρεται έναντι 56.450 ευρώ ενώ η diesel από 49.900 και 57.500 ανάλογα αν εφοδιάζεται με κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση.

Alfa-Romeo-Stelvio-e640

Η γκάμα της Stelvio περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις (Stelvio, Super και Business – μέσω του πακέτου Business) ενώ ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα αμαξώματος και 13 ζάντες αλουμινίου (από 17 ιντσών έως 20 ιντσών). Η βασική έκδοση Stelvio διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό όπως για παράδειγμα ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα Alfa Connect  6.5 ιντσών, επιλογέα Alfa Rotary, σύστημα ήχου 8-ηχείων, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα (ρύθμιση θέσης εμπρός-πίσω, γωνία ανάκλησης, και ρύθμιση ύψους), καθώς και τα συστήματα Integrated Brake System (IBS), Lane Departure Warning (LDW), και Forward Collision Warning (FCW) με Autonomous Emergency Brake (AEB) και αναγνώριση πεζών. Η έκδοση αυτή ολοκληρώνεται με αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών και αισθητήρες ομίχλης και βροχής.

Η έκδοση Super είναι ακόμα πιο πλούσια περιλαμβάνοντας ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, προβολείς bi-xenon, δερμάτινα (υψηλής ποιότητας συνθετικό δέρμα) και υφασμάτινα καθίσματα σε τρία χρώματα (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο) και τρεις αποχρώσεις (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο) για το ταμπλό και τις ταπετσαρίες των θυρών. Η Stelvio Super είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας με το προαιρετικό Luxury Pack, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα σαγρέ δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα (σε μαύρο, καφέ, κόκκινο ή μπεζ χρώμα) και ξύλινα ένθετα. Άλλο ένα προαιρετικό πακέτο για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι και το Sport Pack, που περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του, θερμαινόμενο σπορ τιμόνι με ειδική λαβή και δερμάτινη επένδυση, δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα αγωνιστικού τύπου σε μαύρο, κόκκινο ή καφέ χρώμα, ένθετα αλουμινίου και ατσάλινα πεντάλ. Τέλος, διαθέσιμα είναι τα Business Pack και Business Pack +. Το πρώτο περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του 2D σύστημα πλοήγησης 6,5 ιντσών και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ενώ το δεύτερο, προσθέτει επιπλέον, εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και πίσω κάμερα οπισθοπορείας.

Alfa-Romeo-Stelvio-i640

Στην Ελλάδα, η Alfa Romeo Stelvio προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, και 5 χρόνια χρηματοδότηση μέσω FCA Bank.

Δύο νέα λοιπόν μοντέλα που παρότι παραμένουν πιστά στην ιστορία της μάρκας, προσφέροντας συναίσθημα και επιδόσεις, ήρθαν να αλλάξουν πλήρως τις ισορροπίες στις κατηγορίες τους. Και το πετυχαίνουν ήδη!