Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Lamborghini από τη Zagato

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία Lamborghini από τη Zagato

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Lamborghini από τη Zagato

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δεν θυμίζει σε τίποτα τη Gallardo LP570-4 στην οποία βασίζεται. Δεν θυμίζει καν Lamborghini. Κι όμως φέρει το σήμα της ιταλικής μάρκας…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O λόγος για την εικονιζόμενη 5-95 by Zagato, που όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, αποτελεί προϊόν της φαντασίας της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρείας με έδρα στο Μιλάνο. Πρόκειται για επίσημη συνεργασία της Lamborghini με τη Zagato και δημιουργήθηκε ειδικά για έναν εκλεκτό πελάτη-συλλέκτη, τον Albert Spiess.

Η «ειδική» αυτή παραγγελία ήρθε με γνώμονα το γεγονός πως η Zagato συμπληρώνει φέτος 95 χρόνια ζωής (σ.σ. ιδρύθηκε το 1919!). Παρότι αισθητικά έχουμε πλήρη μετάλλαξη, κάτω από το καπό παραμένει ο ατμοσφαιρικός V10 που «φορούσε» η Gallardo.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο αυτό supercar κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αυτό το Σαββατοκύριακο, στο ετήσιο ραντεβού στη Λίμνη Κόμο, για το Concorso d’Eleganza Villa d’ Este.
[nggallery id=3225]
Πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο ιταλικές εταιρείες έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, με την Lamborghini 3500 GTZ, τις δύο παραλλαγές της Diablo που «βαφτίστηκαν» Zagato Raptor και Lamborghini Canto, ακόμα και τον πρόγονο της Urus, το SUV Concept LM003 Borneo (ή Galileo) του 1997!