Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE από Μιλάνο: Στην παρουσίαση του νέου Opel Grandland X

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Μιλάνο: Στην παρουσίαση του νέου Opel Grandland X

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE από Μιλάνο: Στην παρουσίαση του νέου Opel Grandland X

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Grandland X αναμένεται στην αγορά το προσεχές φθινόπωρο, ως πλέον το τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X. Το νέο μοντέλο θα πλαισιώσει τα “αδερφάκια” του Crossland X και το bestseller Mokka X, τα οποία σημειώστε πως είναι σχεδόν 20 cm μικρότερα σε μήκος από αυτό. Η γερμανική εταιρία ποντάρει πολλά στην επέκταση της γκάμας των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)

Το Grandland X όπως ονομάζεται διαθέτει μήκος 4.477 mm, πλάτος 1.844 mm αλλά και ύψος 1.636 mm. Αυτό σημαίνει 20 cm περισσότερα συγκριτικά με το Crossland X που είδαμε πρόσφατα. Οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές όπως καταλαβαίνετε έχουν την τιμητική τους, με το μεγάλο Opel να μην λησμονεί την άνεση και την πολυτέλεια.

Να λοιπόν που η συνεργασία με την Opel αποδίδει καρπούς, με το Grandland X να πατά επάνω στο πάτωμα του Peugeot 3008. Το γερμανικό SUV πρόκειται να διαθέτει όλο τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας των υπόλοιπων ακριβών μοντέλων της Opel με ότι αυτό συνεπάγεται στα νέα συστήματα.

Advertisement
Advertisement

Αντί της τετρακίνησης, το νέο Grandland X θα διαθέτει το σύστημα Grip Control της γαλλικής φίρμας με τα πέντε προγράμματα λειτουργίας. Σύγχρονη είναι και η εικόνα του εσωτερικού, με μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, με τους άκρως απαραίτητους διακόπτες και μόνο και με έναν πίνακα οργάνων που έχει ένα χαρακτηριστικό περίγραμμα. Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης της μάρκας, καθώς και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται και ασύρματα. Φυσικά δεν θα λείπει και το σύστημα συνδεσιμότητας OnStar, που πλέον περιλαμβάνει και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρων στάθμευσης.

Στον τομέα των κινητήρων, διαθέσιμοι στη χώρα μας θα είναι ο 1200άρης βενζίνης με 130 PS και ο 1.6 lt diesel με 120 PS. Αμφότεροι προέρχονται από το γκρουπ PSA. Κινητήριοι τροχοί θα είναι οι εμπρός, ενώ το προαιρετικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Grip Control) θα εξασφαλίζει καλή πρόσφυση και σε δύσκολες συνθήκες, ειδικά αν συνδυάζεται και με λάστιχα M&S. Ταυτόχρονα ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει και μεταξύ 5 προγραμμάτων οδήγησης. Τα συστήματα ασφαλείας είναι πολλά, ότι δηλαδή περιλαμβάνει στο μενού ο όμιλος.

Περισσότερα τον Οκτώβριο όταν θα έρθει στη χώρα μας με τις τιμές απόκτησης να ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ.

Advertisement

Opel-Grandland-X-side-tsiro-640Opel-Grandland-X-inter-tsiro-640

Ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Opel και να γνωρίσουμε το νέο Grandland X

Ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Opel και να γνωρίσουμε το νέο Grandland X. O δημοσιογράφος του Newsauto, Γιάννης Τσιρογιάννης (δεξιά) συνομιλεί με τον CEO της Opel στην Ελλάδα, κ.Γιάννη Πασσάδη. 

Opel-Grandland-X-tsiro-640

Advertisement