ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και με V8 βενζίνης η Bentley Bentayga

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και με V8 βενζίνης η Bentley Bentayga

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και με V8 βενζίνης η Bentley Bentayga

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος σας είχαμε αποκαλύψει πως η Bentley θα εξοπλίσει την Bentayga, το πρώτο SUV στη μακρά και πάντα πολυτελή ιστορία της, με έναν V8 κινητήρα βενζίνης. Αυτό επισημοποιήθηκε και πλέον ξέρουμε και τις επιδόσεις του μοτέρ αυτού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτός είναι ο γνωστός V8 Twin-Turbo του VW Group, ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στην Porsche Panamera Turbo. Με την ίδια μάλιστα απόδοση, καθώς προσφέρεται με 550 PS και 78.5 kgm ροπής. Διαθέτει λειτουργία star/stop και απενεργοποίησης τεσσάρων εκ των οκτώ κυλίνδρων (εντός μόλις 20 milliseconds).

Η παραπάνω ισχύς εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4.5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα της τάξης των 290 km/h. Η κατανάλωση ορίζεται στα 11.4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στους 260.

Advertisement
Advertisement

Η Benltey Bentayga V8 εφοδιάζεται με ανθρακονημάτινα-κεραμικά φρένα, τα οποία περιλαμβάνουν τεράστιους δίσκους για τους 20’’-22’’ τροχούς, οι οποίοι φτάνουν τα 440mm εμπρός, την ώρα που οι πίσω είναι στα 370mm. Οι ζάντες προσφέρονται σε 11 διαφορετικά σχέδια.

bentley-Bentayga-V8-f640bentley-Bentayga-V8-b640

Όπως μαρτυρούν και οι επίσημες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική μάρκα, υπάρχουν και κάποιες αισθητικές πινελιές που τη διαφοροποιούν από τη W12 BiTurbo εκδοχή της.

Advertisement

bentley-Bentayga-V8-e640bentley-Bentayga-V8-h640

Στον εσωτερικό κόσμο υπάρχουν τρεις νέες επιλογές, οι high-gloss και ανθρακονημάτες λεπτομέρειες (στις πόρτες, την κεντρική κονσόλα κτλ), λεπτομέρειες από ξύλο στο τιμόνι αλλά και νέο δέρμα σε κόκκινο χρώμα Cricket ball.

Advertisement

bentley-Bentayga-V8-c640 bentley-Bentayga-V8-g640