Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καύσιμο με τεχνολογία Active από την BP (vid)

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καύσιμο με τεχνολογία Active από την BP (vid)

ΝΕΑ

Καύσιμο με τεχνολογία Active από την BP (vid)

ΝΕΑ

Στο παλιό εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Πειραιά σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο και μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο η British Petroleum (BP) παρουσίασε τα νέα της καύσιμα με τεχνολογία ACTIVE.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο καύσιμο με τεχνολογία Active (βενζίνη ή πετρέλαιο) συμπληρώνεται μείγμα προσθέτων μετά την παρασκευή του, σε πολύ συγκεκριμένη αναλογία που αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τους ειδικούς χημικούς μηχανικούς της εταιρείας. Το καύσιμο με τεχνολογία Active είτε πρόκειται για απλή βενζίνη/πετρέλαο είτε για προϊόντα της κορυφαίας σειράς Ultimate επιδρά στις επικαθήσεις των εκχυτήρων, των βαλβίδων αλλά και του θαλάμου καύσης με διαλυτικό τρόπο. Έτσι αυτές αποσυντίθενται και καίγονται με αποτέλεσμα μετά από μόλις 1-2 γεμίσματα ο κινητήρας σας να είναι εσωτερικά τουλάχιστον κατά 50% πιο καθαρός.

Οι μηχανικοί της BP έκανα δοκιμές επί σειρά ετών για περισσότερες από 50.000 ώρες σε κινητήρες και οχήματα διαφόρων τεχνολογιών. Συνολικά προχώρησαν σε 110 διαφορετικές μεθόδους δοκιμών. Τα κοινά καύσιμα όπως ίσως γνωρίζετε προκαλούν τη συγκέντρωση καταλοίπων σε κρίσιμα μέρη του κινητήρα, όπως στα μπεκ ψεκασμού και στις βαλβίδες εισαγωγής καυσίμου. Η βρωμιά στον κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, απώλεια στην απόδοση του κινητήρα και λιγότερο ομαλή λειτουργία του.

Advertisement
Advertisement

Όλο το πάτωμα του εργοστασίου μετατράπηκε σε τεράστια οθόνη στη φάση της παρουσίασης.

Με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE βοηθούν στην απομάκρυνση των καταλοίπων που μπορεί να αφήσουν στον κινητήρα τα κοινά καύσιμα και προστατεύουν από τη δημιουργία νέων, βοηθώντας τον κινητήρα να λειτουργεί πιο ομαλά και αποτελεσματικά για μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης.

Advertisement

BP-active-presentation-b640
Η παρουσίαση έγινε στο παλιό εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Πειραιά.

Στη BP υπολογίζουν ότι σε μια πλήρωση τεπόζιτου βενζίνης εξοικονομούνται 46km ενώ σε μια πλήρωση τεπόζιτου πετρελαίου εξοικονομούνται 61km. Ειδικότερα το ΒΡ Ultimate Diesel με τεχνολογία ACTIVE, μπορεί να προσφέρει μέχρι και 61 χλμ. περισσότερα ανά γέμισμα ενώ η BP Ultimate Unleaded 100 μέχρι και 46 χλμ. περισσότερα ανά γέμισμα, σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα. Επιπλέον, με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων να χρειαστεί το αυτοκίνητό σας συντήρηση εκτός προγράμματος.

Advertisement

BP-active-presentation-c640
Αριστερά μπορείτε να δείτε έναν εκχυτήρα με επικαθίσεις και δεξιά έναν καθαρό λόγω χρήσης καυσίμου με τεχνολογία Active.

Ο Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ επεσήμανε: «Τα κοινά καύσιμα μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση βρωμιάς στον κινητήρα κάνοντας τον να λειτουργεί λιγότερα ομαλά, να «μην τραβάει». Το καύσιμο ψεκάζεται στον κινητήρα  μέσα από πολύ μικρές οπές στην άκρη των μπεκ ψεκασμού καυσίμων. Οι οπές αυτές είναι τόσο μικρές που ακόμα και μικροσκοπικοί κόκκοι καταλοίπων μπορεί να τις φράξουν εν μέρει, περιορίζοντας τη ροή καυσίμου και επηρεάζοντας τον ψεκασμό. Είμαστε χαρούμενοι που φέρνουμε στους πελάτες των πρατηρίων BP την τεχνολογία ACTIVE, που καταπολεμά τη βρωμιά».

BP-active-presentation-d640
Ιδιαίτερα διαδραστική και σύγχρονη παρουσίαση.

Advertisement

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της BP το πρατήριο του μέλλοντος θα συνδυάζει την παροχή καυσίμων με υπηρεσίες εστίασης και στόχος της εταιρείας είναι η διαφοροποίηση σε όλα τα επίπεδα. Η τεχνολογία Active δεν έχει δοκιμαστεί ξεχωριστά σε μοτοσυκλέτες η μικροσκοπική της δράση όμως ευνοεί ιδιαίτερα τους βενζινοκινητήρες μικρού κυβισμού υψηλής απόδοσης. Η BP στην φάση της εξέλιξης των καυσίμων δούλεψε με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές κινητήρων ώστε η τεχνολογία Active να ευνοεί όλες τις τεχνολογίες.

BP-active-presentation-e640
Στη BP έκαναν ένα πείραμα με μια 4κύλινδρη βενζινοκίνητη BMW 2 κουπέ. Δυο κύλινδροι συνέχισαν να καίνε κοινό καύσιμο, οι άλλοι δυο BP με Active technology. Εδώ απεικονίζονται οι δυο κύλινδροι που παραμένουν βρώμικοι με επικαθίσεις…
BP-active-presentation-f640
Εδώ απεικονίζονται οι δυο κύλινδροι που καθάρισαν από τις επικαθίσεις…

Μιλώντας με τον Νόρμπερτ Νιούμαν, manager fuels deployment Europe
της BP μάθαμε πως φτάνοντας στο εσωτερικό του θαλάμου καύσης οι διαφορές είναι ελάχιστες από κατασκευαστή σε κατασκευαστή: «Όλοι επενδύουν πολλά και έχουν διαφορετικές λύσεις για το πώς θα πετύχουν την διαμόρφωση διάχυσης που θέλουν. Εμείς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν εξίσου καλά οι οπές των εκχυτήρων και τα άλλα μηχανικά μέρη που συνήθως παρουσιάζουν κατάλοιπα καύσης».

BP-active-presentation-norbert-newman-tp640
Ο Νόρμπερτ Νιούμαν manager fuels deployment Europe μας έλυσε πολλές από τις απορίες μας.

Τα καύσιμα με τεχνολογία Active θα βρίσκονται πολύ σύντομα σε όλα τα πρατήρια BPκαι θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα χωρίς καμία διαφορά στην τιμή.