Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

i30 Fastback: Νέα προσθήκη στη γκάμα της Hyundai

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

i30 Fastback: Νέα προσθήκη στη γκάμα της Hyundai

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

i30 Fastback: Νέα προσθήκη στη γκάμα της Hyundai

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Προϊοντικός οργασμός από τη Hyundai που εκτός από το κορυφαίο i30 N των 275 ίππων (μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ) παρουσιάζει και το i30 Fastback το οποίο θα πατήσει δρόμο στις αρχές του 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Μετά το hatchback, το Tourer αλλά και το απόλυτο N, έρχεται να καλύψει τα γούστα με μία μορφή στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει η κορεάτικη μάρκα. Με κουπέ εικόνα στο πίσω μέρος, υπερυψωμένο σπόιλερ και έντονα στοιχεία στο σχεδιασμό του, το κουπέ της Hyundai έρχεται για να ανοίξει νέους δρόμους για τη μάρκα.

«Το i30 Fastback θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Είμαστε η πρώτη μάρκα μαζικής παραγωγής που βάζει στην κατηγορία αυτή ένα γεμάτο τεχνολογία 5θυρο κουπέ», είπε μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής της Hyundai, Thomas Burkle.

Advertisement
Advertisement

Ας το δούμε όμως από κάθε οπτική γωνία. Εμπρός οι διαστάσεις της χαρακτηριστικής γρίλιας έχουν μειωθεί ενώ έχει προστεθεί μία οριζόντια γραμμή εισαγωγών αέρα στο κάτω μέρος. Παράλληλα, συναντάμε LED φώτα ημέρας.

Σε σχέση με το 5θυρο i30, το ύψος έχει μειωθεί κατά 25mm, με ειδικά το πίσω μέρος για έχει σχεδιασμό κουπέ. Πίσω ξεχωρίζει το τονισμένο σπόιλερ. Μειωμένη είναι κατά 30mm και η απόσταση από το έδαφος, ενώ αυξημένη είναι κατά 15% η ακαμψία του αμαξώματος ώστε να επιτρέπει περισσότερες οδηγικές συγκινήσεις.

Το μήκους 4.455mm μοντέλο θα εφοδιάζεται με δύο υπέρ-τροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες: τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI των 130 PS που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και τον 1.4 T-GDI των 140 PS που μπορεί να συνδυαστεί και με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στο μέτωπο των diesel, έχουμε μόνο τον νέο 1600άρη υπέρ-τροφοδοτούμενο της Hyundai, σε εκδόσεις 110 και 136 PS, που μπορεί να συνδυαστεί τόσο με το 6άρι μηχανικό όσο και με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Hyundai-i30-Fastback-c640

Όπως είπαμε και νωρίτερα οι Κορεάτες θα εφοδιάζουν το εν λόγω μοντέλο με γεμάτη τεχνολογική φαρέτρα που στον τομέα της ασφάλειας θα προσφέρει λύσεις που δεν συναντάμε συχνά στην κατηγορία όπως τα Advanced Smart Cruise Control, Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist and Lane Keeping Assist.

Advertisement

Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο και με 8άρα οθόνη αφής με Apple CarPlay και Android Auto, απ’ όπου θα μπορεί κανείς να χειριστεί τα συστήματα infotainment.

Hyundai-i30-Fastback-e640