Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Tesla θα έχει αντίπαλο στα ηλεκτρικά φορτηγά

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla θα έχει αντίπαλο στα ηλεκτρικά φορτηγά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Tesla θα έχει αντίπαλο στα ηλεκτρικά φορτηγά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Tesla Motors ετοιμάζεται να μπει και σε μία νέα κατηγορία, αυτή των ηλεκτρικών φορτηγών. Μάλιστα ετοιμάζεται όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες το πρώτο της δημιούργημα (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Όμως αυτό που δεν ξέραμε, ήταν πως θα έχει και ανταγωνισμό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτός έρχεται από την εταιρεία Cummins που παρουσίασε ένα τράκτορα  για αστικές μεταφορές. Με αρκετά μοντέρνα εμφάνιση και αεροδυναμικό σχεδιασμό, με εμφανή την απουσία καθρεφτών, καθώς έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Η αποκάλυψη του πρωτότυπου έγινε στο τεχνικό της κέντρο, στο Κολόμπους της Ιντιάνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το όνομά του είναι AEOS και αφορά μεταφορές μικρών αποστάσεων. Κι αυτό διότι η μπαταρία 140 kWh με την οποία εφοδιάζεται, επιτρέπει αυτονομία περίπου 160 χιλιομέτρων. Βέβαια έχει και ένα ατού: πως η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται πως μία ώρα είναι αρκετή για την πλήρη επαναφόρτισή της!

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η TESLA ;

Έτσι το AEOS θα μπορεί να μεταφέρει το φορτίο του εντός ακτίνας δράσης, να επαναφορτίζει τις μπαταρίες του και να επιστρέφει στη βάση. Όμως πρέπει να σημειωθεί πως στην τελική μορφή παραγωγής, είναι πολύ πιθανό να φέρει και κινητήρα εσωτερικής καύσης, που θα επιτρέπει την προσέγγιση προορισμών ακόμα πιο μακριά αν δεν αρκεί η EV λειτουργία. Τουλάχιστον αυτή τη δυνατότητα δίνει ο σχεδιασμός του πρωτότυπου.

Αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2019 αλλά μόνο αν η Cummins βρει το συνεργάτη που θέλει, καθώς δεν σκοπεύει να αναλάβει την παραγωγή του σασί αλλά μόνο τις μπαταρίας και του κινητήριου συστήματος.

Advertisement

Cummins-AEOS-e640 Cummins-AEOS-a640tall