Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η DeLorean ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η DeLorean ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η DeLorean ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το όνομα που έχει συνδεθεί με την cult ταινία «Back To The Future» δεν θα μπορούσε παρά να ετοιμάζει κάτι για το μέλλον των μετακινήσεων! Έστω κι αν αυτό δεν θα πατάει αποκλειστικά στη Γη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanAuto)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αναφερόμαστε στη DeLorean Aerospace, την εταιρεία που ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια ο ανιψιός του John DeLorean, Paul. Το βασικό της πλάνο, από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, αφορά στην κατασκευή ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Όσο κι αν αυτό το σενάριο είναι πολυπαιγμένο στο παρελθόν και φαίνεται να ανήκει στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον, είναι πολλές οι εταιρείες που επενδύουν σε αυτή την τεχνολογία – υπάρχει μάλιστα έξαρση τα τελευταία 1-2 χρόνια, καθώς οι Airbus, Geely, Uber, Toyota κ.α. δίνουν μάχη για να κατακτήσουν τους… αιθέρες με αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση της DeLorean Aerospace ονομάζεται DR-7 και αφορά ένα όχημα για δύο, με τέσσερα πτερύγια (δύο μικρότερα εμπρός και δύο μεγαλύτερα πίσω), που θα ίπταται χάρη σε δύο μεγάλους έλικες που θα μπορούν να αλλάζουν κλίση άρα να εξασφαλίζουν τόσο κάθετη όσο και οριζόντια κίνηση.

Έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο μοντέλα σε κλίματα ενώ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ο Paul DeLorean θέλει να αρχίσει δοκιμές με όχημα κανονικών διαστάσεων – ωστόσο τηλεκατευθυνόμενο κι όχι με πιλότο και επιβάτη.

Ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το DR-7, παρά μόνο πως στόχος είναι να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με αυτονομία της τάξης των 180 χιλιομέτρων.

Advertisement

DeLorean-Aerospace-DR-7-b640short DeLorean-Aerospace-DR-7-c640short DeLorean-Aerospace-DR-7-d640