Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

I.D. R, το ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW για το Pikes Peak

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

I.D. R, το ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW για το Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

I.D. R, το ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW για το Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Η Volkswagen μας είχε εδώ και καιρό προϊδεάσει για την δημιουργία ενός προηγμένης τεχνολογίας «μονομάχου» για τη φετινή Pikes Peak International Hill Climb, που θα λάβει χώρα στις 24 Ιουνίου στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ήρθε η ώρα να το αποκαλύψει και ταυτόχρονα να το «βαφτίσει». Ξεκινώντας από το όνομα, ακολουθεί το γνωστό μοτίβο ονοματοδοσίας που έχουν επιλέξει οι Γερμανοί για την ηλεκτρική γκάμα τους και ονομάζεται I.D. R.

Η Volkswagen δεν αποκάλυψε κάποια τεχνική λεπτομέρεια αλλά δύο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του πρωτότυπου που θυμίζει πολύ τα αντίστοιχα των αγώνων αντοχής, με την τεράστια πίσω αεροτομή να κλέβει την παράσταση.

Advertisement
Advertisement

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως θα έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και εύλογα λόγω της αγωνιστικής του φύσης, θα αποτελέσει την πιο ακραία επίδειξη των δυνατοτήτων της επικείμενης «οικογένειας» I.D.

«Το Pikes Peak αποτελεί αναμφίβολα την πιο θρυλική ανάβαση στον κόσμο. Το I.D. R αντιπροσωπεύει μία φανταστική ευκαιρία για τη Volkswagen, να αλλάξει τις αντιλήψεις γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Τόσο… συναισθηματικά όσο κι από αγωνιστικής πλευράς», είπε χαρακτηριστικά το μέλλος του διοικητικού συμβουλίου της VW, Jürgen Stackmann.

Η παραγωγή των μοντέλων της οικογένειας I.D. θα ξεκινήσει στη Γερμανία, στα τέλη του 2019. Η Volkswagen θέλει μέχρι το 2025 να προσφέρει 20 αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις στην αγορά.

Advertisement

VW-IDR-a640

Όσο για τον «Αγώνα προς τα σύννεφα», είχε δοκιμάσει ξανά την τύχη της επιδιώκοντας να φτάσει ταχύτερα όλων στα 4.300 μέτρα, με την τελευταία της προσπάθεια να μη συνοδεύεται με νίκη. Αφορούσε στο διπλού κινητήρα Golf, απόδοσης 652 αλόγων, που συμμετείχε στη διοργάνωση του 1987.

Advertisement

Το I.D. R θα το οδηγήσει φέτος ο Romain Dumas, που θα επιδιώξει να σπάσει το ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος που ορίζεται στο 8:57.118 και το πέτυχε το 2016 ο Νέο-Ζηλανδός Rhys Millen (e0 PP100).