Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

HK GT, το νέο πρωτότυπο από την Pininfarina

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

HK GT, το νέο πρωτότυπο από την Pininfarina

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

HK GT, το νέο πρωτότυπο από την Pininfarina

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωτότυπα που αποκαλύπτονται στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, έρχεται από τον σχεδιαστικό οίκο Pininfarina. Λέγεται HK GT και είναι το τέταρτο δημιούργημα των Ιταλών για το Hybrid Kinetic Group μετά τα H600 sedan, K550 και K570 SUV.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα σπορ 4θέσιο μοντέλο, με κουπέ σουλούπι, καθαρές γραμμές, σμιλεμένο μακρύ καπό και φουτουριστικό πρόσθιο μέρος όπου την παράσταση κλέβουν χρωμιωμένες κάθετες πτέρυγες στη φωτισμένη γρίλια, που όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κατασκευαστής «…ανοίγουν σαν ροδοπέταλα για να πλαισιώσουν τους προηγμένης τεχνολογίας προβολείς».

Το HK GT έχει μήκος 4.980mm, πλάτος 2.000mm, ύψος 1.365mm, με μεταξόνιο στα 2.975mm. Στο εσωτερικό που προβάλλει καθώς ανοίγουν οι πόρτες τύπου «Gullwing» υπάρχουν τέσσερις θέσεις και φουτουριστικής διάθεσης σχεδιασμός.

Advertisement
Advertisement

Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα Infotainment και ξεπροβάλλει μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, μία άλλη οθόνη αφής στη βάση της κεντρικής κονσόλας ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες του οχήματος ενώ υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων στα σωθικά του περίεργου σχηματισμού ταμπλό.

pininfarina-hk-gt-official-j640 pininfarina-hk-gt-official-k640

Όσο για το κινητήριο σύνολο, είναι προφανώς υβριδικό, με συνδυασμένες προσπάθειες τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων και μίας μονάδας εσωτερικής καύσης με μικροτουρμπίνα. Εμπνευσμένο από τον κόσμο της αεροπλοΐας, υπόσχεται θεαματικά μειωμένες εκπομπές ρύπων ενώ μπορεί να λειτουργεί με βενζίνη αλλά και υδρογόνο.

Advertisement

pininfarina-hk-gt-official-e640 pininfarina-hk-gt-official-g640

Η συνολική ισχύς ανέρχεται στα 1087 PS, τα 0-100 έρχονται σε 2.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 350 km/h. Το HK GT μπορεί να κινηθεί με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για 160 km, όμως μπορεί να φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό χιλιομέτρων προτού χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Advertisement

pininfarina-hk-gt-official-c640 pininfarina-hk-gt-official-f640