Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Hennessey αποκάλυψε το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hennessey αποκάλυψε το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Hennessey αποκάλυψε το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του ολοκαίνουριου hypercar της Hennessey Performance είναι γεγονός! Η αμερικανική εταιρεία βελτιώσεων παρουσίασε στην έκθεση SEMA που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, την εντυπωσιακή Venom F5!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με προηγούμενο άρθρο (θυμηθείτε το πατώντας εδώ), το νέο αυτό μοντέλο ξεπερνάει το φράγμα το 300 μιλίων την ώρα σε τελική ταχύτητα. «Μεταφράζοντας» το αυτό σε χιλιόμετρα, μιλάμε για 482!

«Δημιουργήσαμε τη Venom F5, με στόχο να είναι το πρώτο όχημα δρόμου ικανό να πιάσει αυτές τις ταχύτητες και συνεργαστήκαμε στενά με την Pennzoil για να πετύχουμε αυτό το στόχο», είπε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, John Hennessey.

Advertisement
Advertisement

To όνομά της είναι εμπνευσμένο από την κλίμακα Fujita που αφορά στο αντίκτυπο των τυφώνων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στις μεγάλες καταστροφές. Ένας τυφώνας είναι άλλωστε και η Venom F5 και οι αριθμοί έρχονται να το αποδείξουν. Το φτιαγμένο από ανθρακονήματα όχημα παίρνει ώθηση από V8 Twin Turbo κινητήρα απόδοσης περισσότερων από 1600 ίππων!

Hennessey-Performance-Venom-F5-f640tall

Αυτή η ισχύς περνά μέσω συστήματος μετάδοσης 7 σχέσεων (με paddles πίσω από το τιμόνι)στους πίσω τροχούς. Με το συνολικό βάρος του οχήματος να είναι στα 1338 κιλά, αντιλαμβάνεστε πως η Hennessey έχει ξεπεράσει την αναλογία βάρους/ισχύος ένα προς ένα.

Advertisement

Hennessey-Performance-Venom-F5-e640

Έτσι τα 0-300 έρχονται σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζεται λιγότερα από 30 ώστε να πιάσει τα 400 km/h από στάση και να ακινητοποιηθεί ξανά! Αριθμοί που κάνουν ακόμα και τη Bugatti Chiron να φαντάζει… αργή.

Advertisement

Hennessey-Performance-Venom-F5-b640

Η Venom F5 έχει σχετικά λιτή εξωτερική εμφάνιση, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες. Μεγάλους αεραγωγούς, σμιλεμένο σώμα, λεπτή πίσω αεροτομή, διαχύτη και τριπλή απόληξη της εξάτμισης, τοποθετημένη στο κέντρο. Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S διαστάσεων 345/30 ZR 20.

Hennessey-Performance-Venom-F5-g640tall

Advertisement

Η εταιρεία από το Χιούστον του Τέξας, σκοπεύει να κατασκευάσει μόνο 24 τέτοια μοντέλα, κοστολογώντας τα στα 1.6 εκατομμύρια δολάρια.