Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Edge: Απόβαση στην Ευρώπη (vid)

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Edge: Απόβαση στην Ευρώπη (vid)

ΝΕΑ

Ford Edge: Απόβαση στην Ευρώπη (vid)

ΝΕΑ

Η Ford λάνσαρε και στην ευρωπαϊκή αγορά το μεσαίο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου με την ονομασία Edge, βασισμένο στο ομώνυμο μοντέλο που κάνει πετυχημένη καριέρα στην Αμερική, αλλά προσαρμοσμένο για την περίσταση στις ευρωπαϊκές ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο στόχος είναι προφανώς να διευρύνει το κοινό της και προς μία κατηγορία όπου δραστηριοποιούνται κυρίως οι κατασκευαστές premium αυτοκινήτων. Θα πλαισιώσει το μικρομεσαίο Kuga και το μικρό EcoSport απαντώντας στις ανάγκες των αυξανόμενων αριθμών πελατών αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου στην Ευρώπη. Στα μικροεσαία “SUV” άλλωστε η Ford έχει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα με το Kuga, κάτι που επιτρέπει βλέψεις και για πιο ψηλά.

Το Edge προσφέρεται με 2λιτρο ντίζελ Duratorq σε εκδόσεις 180 ίππων με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και 210 ίππων με ημιαυτόματο εξάρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift. Το νέο Ford είναι τετρακίνητο και έχει ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, οι οποίοι έχουν αλουμινένιες ζάντες 20”.

Advertisement
Advertisement

Εφοδιάζεται όπως ήταν φυσικό με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Ford Ευρώπης στα αυτοκίνητά της, λανσάροντας επιπλέον και τα συστήματα Active Noise Cancellation (χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα στην καμπίνα και παράγει ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος για τη μείωση του θορύβου στο εσωτερικό) και Front Split View Camera (διευκολύνει το αυτοκίνητο να διασχίσει μία διασταύρωση ή να παρκάρει σε χώρους με περιορισμένη ορατότητα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα κάμερας 180 μοιρών εγκατεστημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου).

Ας δούμε δυο από τις νέες τεχνολογίες του:

Αναπροσαρμοζόμενη υποστήριξη οδηγού
Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία καθιστά την οδήγηση πιο άνετη, ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες. Παρακολουθεί συνεχώς τις οδικές συνθήκες και τον τρόπο οδήγησής σας ώστε να βελτιστοποιήσει το σύστημα διεύθυνσης, δηλαδή πόσες στροφές του τιμονιού απαιτούνται.

Advertisement

Σε χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά τη στάθμευση, το Σύστημα Aναπροσαρμοζόμενης Yποβοήθησης (Adaptive Steering) καθιστά το όχημα πιο ευέλικτο και εύκολο να στρίψει, απαιτώντας μικρότερη προσπάθεια. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το Σύστημα Aναπροσαρμοζόμενης Yποβοήθησης βελτιώνει τις αποκρίσεις του τιμονιού καθιστώντας τις στροφές ευκολότερες με λιγότερες κινήσεις του τιμονιού.

Ενεργός έλεγχος θορύβου
Ο Ενεργός έλεγχος θορύβου μετρά τα ενοχλητικά ηχητικά κύματα (όπως το θόρυβο του κινητήρα) και τα ακυρώνει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Τα διαχωρίζει κυρίως από τους ήχους που θέλετε να ακούτε, όπως η μουσική και οι συνομιλίες, καθιστώντας τους πεντακάθαρους. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε μια αίσθηση ηρεμίας καθώς επικεντρώνεστε στο δρόμο μπροστά σας.
Οι τιμές αγοράς για το νέο Ford Edge ξεκινούν από τα 60.660 ευρώ.

Advertisement

Ford-Edge-tsiro-640

Ford-Edge-inter-tsiro-640

Advertisement