Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Los Angeles 2016: Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mazda CX-5

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Los Angeles 2016: Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mazda CX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Los Angeles 2016: Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mazda CX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από το Λος Άντζελες και τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου αρχίζει η παγκόσμια πορεία του νέου CX-5. Το ιαπωνικό SUV που με μήκος 4,55 m. τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία, πάνω από το CX-3, και σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας KODO, που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια η Mazda. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από την Ιαπωνία το Φεβρουάριο, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το CX-5 αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Mazda στην Ευρώπη και η έλευση της νέας γενιάς θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δημοφιλία του. Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό, με τα στενά φωτιστικά σώματα να ενώνονται μοναδικά με τη μεγάλη μάσκα. Πολυτελή εικόνα εκπέμπει το εσωτερικό, με δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα και το ταμπλό.

Παράλληλα, το μεσαίο SUV ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που διαθέτει η ιαπωνική μάρκα στους τομείς των κινητήρων, των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και της συνδεσιμότητας. Διαθέσιμα είναι δύο σύνολα βενζίνης και ένα diesel, όλα τεχνολογίας SKYACTIV. Πρόκειται για τους SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5 και SKYACTIV-D 2.2 diesel, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

mazda-CX-5-los-angeles-2016-3

Ο εξοπλισμός με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει το G-Vectoring Control, το οποίο κατανέμει τη ροπή σε κάθε τροχό ανάλογα με την κατεύθυνση που δίνει ο οδηγός μέσω του τιμονιού. Έτσι αυξάνονται τα όρια πρόσφυσης και το αυτοκίνητο αντιδρά πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού, στις στροφές, σε απότομους ελιγμούς, σε γλιστερό έδαφος (βροχή ή χιόνι).

mazda-CX-5-los-angeles-2016-4