ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη στο Ντιτρόιτ για το νέο Kia Forte

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη στο Ντιτρόιτ για το νέο Kia Forte

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη στο Ντιτρόιτ για το νέο Kia Forte

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις πρεμιέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αφορούσε στο νέο Kia Forte, το σεντάν της κορεάτικης μάρκας για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτό περιλαμβάνει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το εντυπωσιακό Stinger όμως παρά τα όσα είχε δείξει η Kia στα πρώτα σκίτσα της νέας γενιάς του Forte, δεν είναι τόσο δυναμικό και σπορ αλλά όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, έγινε πιο «γήινο» προσεγγίζοντας τη γραμμή παραγωγής.

Από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει να κάνει με Kia, καθώς το νέο Forte περιλαμβάνει σχεδιαστικές σταθερές της μάρκας, όπως ο σχεδιασμός της γρίλιας. Ωστόσο σε σχέση με το Stinger, παρά την κοινή φιλοσοφία με το μακρύ καπό και το compact πίσω μέρος, συναντάμε διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά υπάρχουν εμφανείς διαφοροποιήσεις και στο εσωτερικό, όπου επίσης το μοτίβο είναι χαρακτηριστικό των μοντέλων νέας γενιάς της μάρκας. Συναντάμε στρογγυλούς αεραγωγούς, έγχρωμη οθόνη αφής 8’’ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας ενώ η Kia τονίζει τα αυξημένα επίπεδα άνεσης.

kia-forte-2018-d640

Αρωγοί σε αυτό είναι το κατά 81 εκατοστά αυξημένο μήκος αλλά οι επίσης αυξημένες διαστάσεις σε ύψος και πλάτος. Υπάρχει περισσότερος χώρος για τα πόδια ενώ έχει αυξηθεί και η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ. Όπως είναι εύλογο υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα με το σήμα της Harman Kardon.

Advertisement

kia-forte-2018-b640

Η τεχνολογική φαρέτρα περιλαμβάνει μία σειρά από συστήματα ασφαλείας, όπως τα Forward Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision Warning, Lane Keeping Assist και Smart Cruise Control.

Advertisement

kia-forte-2018-e640

Κάτω από το καπό βρίσκεται τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας που συνεργάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ήταν το νέο IVT (Intelligent Variable Transmission) κιβώτιο της Kia. Παρότι προσφέρει την ίδια ισχύ (147 άλογα) και την ίδια ροπή (18.2 kgm) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέρει βελτιωμένη κατά 8% βελτιωμένη κατανάλωση.

kia-forte-2018-c640

Advertisement