Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Plug-in Hybrid έκδοση του Volvo XC40

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη Plug-in Hybrid έκδοση του Volvo XC40

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Plug-in Hybrid έκδοση του Volvo XC40

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγο αφότου ανακοίνωσε επίσημα το πλάνο της που τη θέλει να έχει ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της γκάμας της από το 2019 και οι μισές τις νέες πωλήσεις να αφορούν ηλεκτρικά οχήματα από το 2025, η Volvo αποκάλυψε στο Πεκίνο την plug-in hybrid έκδοση του Volvo XC40.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτό παίρνει ώθηση από τη συνέργεια ενός ολοκαίνουριου 3κύλινδρου υπέρ-τροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5lt, με έναν ηλεκτροκινητήρα. Μέχρι την ώρα που γράφονται τούτα τα λόγια η σουηδική μάρκα δεν έχει αποκαλύψει ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο, το οποίο έχει βαφτίσει «XC40 T5 Twin Engine».

Ωστόσο, εκτιμάται πως η συνολική ισχύς θα φλερτάρει με τα 250 άλογα, με τον ηλεκτροκινητήρα να συνεισφέρει 75 εξ αυτών. Το εν λόγω μοντέλο θα μπορεί να κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά παραμένει άγνωστο το εύρος χιλιομέτρων που θα μπορεί να καλύπτει έτσι.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει να τονιστεί πως ο συγκεκριμένος κινητήρας βενζίνης έχει «γεννηθεί» σε συνεργασία με την «μαμά» εταιρεία, τη Geely. Έχει ήδη τοποθετηθεί στο Bo Rui GE, saloon μοντέλο της που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά της Κίνας, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και στα 01 και 02 της Lynk & Co που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Όπως μαρτυρά και η παρακάτω φωτογραφία, υπάρχουν τα εξής προγράμματα λειτουργίας: το Hybrid για καθημερινή, οικονομική χρήση, το Power για τις… ανήσυχες στιγμές, το Pure για τις πλέον «πράσινες» ρυθμίσεις, το Off Road για τους δύσβατους δρόμους ενώ υπάρχει και το Individual όπου ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις βάσει του δικού του οδηγικού στιλ.

Volvo-Xc40-t5-plug-in-hybrid-b640tall