Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Mercedes-Benz A-Class L Sedan

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη Mercedes-Benz A-Class L Sedan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Mercedes-Benz A-Class L Sedan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αίσθηση προκάλεσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου (Auto China 2018) η Mercedes-Benz A-Class L Sedan, ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε από κοινού από τις Daimler – BAIC Motor και αφορά μόνο στην αγορά της Κίνας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία εκδοχή της A-Class που κουβαλάει σχεδιαστικά στοιχεία από τη CLS και τεχνολογία από την S-Class, σε ένα πείραμα που θα φέρει μελλοντικά κάτι ανάλογο και στην Γηραιά Ήπειρο. Εκεί, χωρίς το «L» στην επίσημη ονομασία και κάποιες τροποποιήσεις εναρμονισμένες με το θέλω που έχει αυτή η εντελώς διαφορετική αγορά. Μοντέλο που αναμένουμε προς τα τέλη του χρόνου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία η A-Class L Sedan αντικατοπτρίζει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της και με την πρώτη ματιά θυμίζει πολύ μία μικρή S-Class. Με τα μικρά overhangs πέραν των τροχών, την οροφή να «βουτάει» στο πίσω μέρος, εκεί όπου τα φλας είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά, στον προφυλακτήρα, πάνω από τις ακροβολισμένες απολήξεις των εξατμίσεων.

Θα προσφέρεται σε Sedan και Sport Sedan εκδοχές, που θα διαφοροποιούνται στο πιο μυώδες καπό καθώς και σε κάποιες άλλες στιλιστικές λεπτομέρειες. Στους τροχούς οι επιλογές θα απλώνονται από τις 16 έως τις 19 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

mercedes-a-class-sedan-2018-c640

Στον εσωτερικό κόσμο, το μεταξόνιο είναι στα +60mm, πράγμα που εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους, ειδικά για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 4,609mm (μήκος), 1,796mm (πλάτος) και 1,460mm (ύψος), ενώ ο χώρος αποσκευών ορίζεται στα 420lt.

mercedes-a-class-sedan-2018-d640tall

Advertisement

Εφοδιάζεται με το νέο multimedia-infotainment σύστημά της Mercedes, το MBUX, πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας ενώ σχεδιαστικά, δεν συναντάμε διαφοροποιήσεις απ’ όσα μας έχει συνηθίσει η μάρκα από τη Στουτγάρδη.

mercedes-a-class-sedan-2018-b640

Advertisement

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, στην Κίνα η A-Class L Sedan θα διατίθεται αρχικά με 4κύλινδρο κινητήρα 1.33lt που θα προσφέρεται σε εκδόσεις 136 και 163 PS. Στην πορεία θα υπάρχει και η επιλογή δίλιτρου κινητήρα απόδοσης 190 PS, με το 7G-DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να είναι στάνταρ με όλα τα κινητήρια σύνολα.