Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Toyota TJ Cruiser Concept

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Toyota TJ Cruiser Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Toyota TJ Cruiser Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων και απαιτήσεων αποκαλύπτει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota. Το όνομά του είναι TJ Cruiser και συνδυάζει τις αρετές ενός Van, ενός SUV κι ενός MPV!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο FT-4X, από το οποίο δεν έχει διαφοροποιηθεί δομικά. Απλά έχει πλέον λίγο πιο ρεαλιστική όψη. Διατηρεί λοιπόν την κυβιστική σχεδιαστική προσέγγιση που γεννήθηκε στο design studio της Toyota στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το όνομά του δεν είναι τυχαίο καθώς τα αρχικά TJ προέρχονται από τις λέξεις «Toolbox = εργαλειοθήκη» και «Joy = χαρά». Είναι εργαλείο καθώς μπορεί να χωρέσει ακόμα και αντικείμενα μήκους τριών μέτρων (!) αν πέσουν τα καθίσματα (έρχονται σε πλήρως οριζόντια θέση).

Advertisement
Advertisement

Έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος πατώντας σε 20άρες ζάντες αλουμινίου, είναι εφοδιασμένο με ειδικά σχεδιασμένες ανθεκτικές αναρτήσεις που αντέχουν στα δύσκολα και στο καπό, την οροφή, το πορτο παγκάζ και τα φτερά, διαθέτει μία ιδιαίτερη επένδυση που αντιστέκεται στις γρατζουνιές.

toyota-tj-cruiser-concept-d640

Οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες ενώ απ’ ευθυνόμενη σε extreme τύπους, προσφέρει λύσεις και ιδέες που προσφέρουν και έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και μπορούν με άνεση να υποδεχθούν ένα ποδήλατο ή μία σανίδα του σερφ.

Advertisement

toyota-tj-cruiser-concept-g640

To εσωτερικό είναι μινιμάλ αλλά εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις αν και στην έκδοση παραγωγής, αναμένεται να δούμε πιο συμβατική εικόνα.

Advertisement

toyota-tj-cruiser-concept-f640

Το TJ Cruiser που πατάει σε εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας TNGA (χρησιμοποιείται ακόμα στα Camry, CH-R και Prius) και εφοδιάζεται με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης που συνεργάζεται με υβριδικό σύστημα. Θα προσφέρεται τόσο με κίνηση στον εμπρός άξονα όσο και σε όλους τους τροχούς.

toyota-tj-cruiser-concept-a640 toyota-tj-cruiser-concept-c640 toyota-tj-cruiser-concept-i640 toyota-tj-cruiser-concept-e640

Advertisement