Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δικό της Ford GT ετοιμάζει η Galpin

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το δικό της Ford GT ετοιμάζει η Galpin

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δικό της Ford GT ετοιμάζει η Galpin

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η Ford να έχει πατήσει εδώ και έξι χρόνια φρένο στο project GT αλλά υπάρχουν πολλοί που ακόμα οραματίζονται το θρυλικό αυτό μοντέλο στο… σήμερα. Ανάμεσα τους και η Galpin Auto Sports που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή στην Ευρώπη αλλά αποτελεί μία εταιρεία με πολύ στενούς δεσμούς με το μπλε οβάλ. Επί σειρά ετών «επεμβαίνει» σε μοντέλα της μάρκας ενώ ήταν η πρώτη αντιπροσωπεία που πουλούσε τη Shelby Cobra πίσω στη δεκαετία του ’60.

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Μόνο που η Galpin δεν μένει στο παρελθόν, δραστηριοποιείται έντονα και στο παρόν, ατενίζοντας παράλληλα το μέλλον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω σε ένα project που αφορά τη μετενσάρκωση του Ford GT.

Αυτό θα λέγεται GTR-1, επί της ουσίας θα είναι μία… φουσκωμένη έκδοση του τελευταίου GT, όπως όμως οι σχεδιαστές της εταιρείας εκτιμούν πως θα εξελισσόταν σχεδιαστικά. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, πέραν από την πρόθεση η ιπποδύναμη να βρίσκεται σε τετραψήφιο νούμερο.

Αυτό που η Galpin έχει όμως γνωστοποιήσει από τώρα, περίπου ένα χρόνο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του GTR-1 είναι πως ο επίδοξος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει τις προδιαγραφές του εσωτερικού καθώς και το υλικό κατασκευής του σασί: είτε από ανθρακονήματα, είτε από αλουμίνιο.
[nggallery id=1166]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement