Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου και τον Απρίλιο

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου και τον Απρίλιο

ΑΓΟΡΑ

Στα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου και τον Απρίλιο

ΑΓΟΡΑ

Συνεχίζοντας το αυξητικό σερί της, η αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο σημείωσε τον τέταρτο συνεχή μέσα μήνα του 2018 με αύξηση στις πωλήσεις της, διατηρώντας παράλληλα σε αυξημένα επίπεδα σε σχέση με πέρσι και συνολικά το έτος. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Τον προηγούμενο μήνα οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της χώρας μας ξεπέρασαν και πάλι τις 10.000, κλείνοντας με βάση πάντα τα πρώτα στοιχεία στις 10.551 ταξινομήσεις. Το νούμερο αυτό σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική αύξηση 24,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017.

Στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2018 η αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας έχει ήδη αγγίξει τις 37.500 πωλήσεις, σημειώνοντας έτσι αύξηση λίγο πιο πάνω από 27,0% σε σχέση με το περσινό τετράμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις μεταξύ των εταιρικών πελατών έναντι των πελατών λιανικής ήταν περισσότερες τον Απρίλιο, με τις πρώτες να αντιπροσωπεύουν το 66% των συνολικών ταξινομήσεων, έναντι 34% των δεύτερων. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε σχέση με πέρσι, τον φετινό Απρίλιο οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι οι εταιρικές (+34,4% έναντι +19,7%).

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τέλος στις πωλήσεις αν εταιρεία, η Toyota έκανε το «4 στα 4» το 2018 κατακτώντας την πρώτη θέση και του Απριλίου, με την Peugeot και την VW να ακολουθούν. Πρώτη σε πωλήσεις στα premium ήταν η Mercedes.

Η πρώτη δεκάδα των εταιρειών του Απριλίου:

Toyota
Peugeot
VW
Fiat
Nissan
Suzuki
Opel
Citroen
Mercedes
Hyundai

Advertisement