Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη για τη Lexus

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη για τη Lexus

ΑΓΟΡΑ

Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη για τη Lexus

ΑΓΟΡΑ

Μία εξαιρετική χρονιά ήταν για τη Lexus το 2016, αφού σημείωσε άνοδο πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα, ρεκόρ πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική μάρκα πολυτελών οχημάτων παρέδωσε 677.615 οχήματα ανά τον κόσμο, αριθμός που αποτελεί άνοδο της τάξης του 4% σε σχέση με τις 652.451 πωλήσεις του 2015. Μάλιστα αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η θυγατρική της Toyota πετυχαίνει όλο και καλύτερους αριθμούς.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τις πωλήσεις μας, ειδικά από τη στιγμή που στην κατηγορία οχημάτων πολυτελείας, οι επίδοξοι αγοραστές έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Lexus International, Tokuo Fukuichi.

Advertisement
Advertisement

Στην Ευρώπη η άνοδος της Lexus είναι εντυπωσιακή. Οι 74.316 πωλήσεις αποτελούν αύξηση της τάξης του 16.5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αφορούν κατά 60% υβριδικά οχήματα ενώ πρώτο βιολί αποτέλεσε το NX που πλέον βρίσκεται σε 26.105 νέα γκαράζ στην ήπειρό μας! Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του νέου RX που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του.

Lexus-NX-vienna-b640

Η Lexus πέτυχε τους καλύτερούς αριθμούς που έχει δει ποτέ σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Ρωσία, η Γαλλία,η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Advertisement

Εκτός Ευρώπης, ρεκόρ πωλήσεων σημειώθηκαν ακόμα στις αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ασίας και της Ωκεανίας.