Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στη χώρα μας η νέα Mercedes G-Class;

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στη χώρα μας η νέα Mercedes G-Class;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στη χώρα μας η νέα Mercedes G-Class;

ΑΓΟΡΑ

Η Mercedes αποκάλυψε στις αρχές Ιανουαρίου τη 2η γενιά της G-Class, η οποία έρχεται για να συνεχίσει την πορεία της ως ένα από τα πιο σκληροτράχηλα 4X4 του πλανήτη. Δείτε πόσο κοστίζει το νέο μοντέλο στην ελληνική αγορά. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά της G-Class παρουσιάστηκε φέτος ύστερα από 39 ολόκληρα χρόνια μετά το λανσάρισμα της 1ης γενιάς του κορυφαίου 4X4 της Mercedes, εκσυγχρονίζοντας πολλά από τα τμήματά της (π.χ. εσωτερικό, συστήματα τεχνολογίας κ.ο.κ.), αλλά και διατηρώντας όσο το δυνατόν πιο ανόθευτα τα κορυφαία off road χαρακτηριστικά της.

Έτσι, υπάρχει ένα εξελιγμένο νέο πλαίσιο τύπου σκάλας, που εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος και αυξάνει την ακαμψία σε σχέση με το παρελθόν. Η τετρακίνηση είναι φυσικά στάνταρ, ενώ προς το παρόν η μόνη διαθέσιμη επιλογή κινητήρα είναι αυτή με τον 4λιτρο V8 twin-turbo των 416 ίππων της G 500. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται αποκλειστικά με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της στην ελληνική αγορά, η νέα Mercedes G-Class κοστίζει 178.943 ευρώ (G 500). Το ποσόν αυτό είναι πολύ αυξημένο λόγω και της εγχώριας φορολογίας, αφού ο Φ.Π.Α. και το Τέλος Ταξινόμησης αφορούν στα 84.000 ευρώ της τιμής της. Ενδεικτικά, στη Γερμανία η G-Class κοστίζει 107.040 ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 17.000 ευρώ είναι οι φόροι.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-Benz G-Klasse 2018