Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Για ποιον λόγο ανακαλούνται Nissan Qashqai στην Ελλάδα;

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιον λόγο ανακαλούνται Nissan Qashqai στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Για ποιον λόγο ανακαλούνται Nissan Qashqai στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan πραγματοποιεί ανάκληση για 974 Nissan Qashqai της περιόδου 2013-2016. Δείτε γιατί.

Advertisement
Advertisement

Η ανάκληση της Nissan αφορά λοιπόν σε 974 Qashqai με ημερομηνία παραγωγής από 23/09/2013 έως και 26/05/2016 και έρχεται ως συνέχεια της ανάκλησης που διενέργησε το Νοέμβριο του 2016 η Nissan κατά τη συντήρησή τους, λόγω πιθανότητας εµφάνισης αστοχίας στο προστατευτικό του θόλου του πίσω δεξιού τροχού σε ορισµένα Nissan Qashqai (J11).

Στα επηρεαζόµενα οχήµατα, σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας ή µεγάλου φορτίου το εν λόγω προστατευτικό µπορεί να παραµορφωθεί και να έρθει σε επαφή µε το σωληνάκι των φρένων. Μετά από επαναλαµβανόµενες επαφές µπορεί να προκληθεί τρύπα στο σωληνάκι αυτό, µε αποτέλεσµα διαρροή υγρού φρένων, αυξηµένη διαδροµή του πεντάλ φρένου και ενεργοποίηση της λυχνίας δυσλειτουργίας των φρένων. Σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να µπορεί να οδηγηθεί µε ασφάλεια έως ότου σταµατήσει.

Επειδή όμως κάποια οχήµατα δεν έχουν ακόµη προσέλθει για επισκευή, η Nissan αποφάσισε να αλλάξει την κατηγορία της Ανάκλησης σε Ανάκληση Ασφαλείας, προκειµένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος και η επισκευή όσων οχηµάτων δεν έχουν ακόµη προσέλθει σε Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριµένων οχηµάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά τον Νοέµβριο του 2017 µε συστηµένες επιστολές από την ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan (Νικ.Ι.Θεοχαράκης) προκειµένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο του δικτύου, ώστε να τοποθετηθεί βάση συγκράτησης στον θόλο του πίσω δεξιού τροχού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Νικ.Ι.Θεοχαράκης Α.Ε. στους αριθµούς 210 3489313 και 210 3489438.