Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ένα Octavia CNG για την Ελληνική Αστυνομία!

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Octavia CNG για την Ελληνική Αστυνομία!

ΑΓΟΡΑ

Ένα Octavia CNG για την Ελληνική Αστυνομία!

ΑΓΟΡΑ

Ένα νέο, «πράσινο» όπλο θα έχει στα χέρια της από εδώ και πέρα η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για Skoda Octavia CNG νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και  βενζίνης), το οποίο διατέθηκε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί προσφορά των εταιριών Kosmocar Α.Ε. και Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε., με τη συμβολή της “Συμμαχία για την Ελλάδα” και η παράδοσή του έλαβε χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επιπλέον, η  Kosmocar Α.Ε. ανέλαβε τη δωρελαβ συντήρηση του οχήματος για την επόμενη τριετία, ενώ η ΔΕΠΑ  αναλαμβάνει την τροφοδοσία του με φυσικό αέριο, για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Ουδεμία αμφιβολία χωρεί πως οποιαδήποτε Υπηρεσία οιοσδήποτε φορέας, πολλώ δε μάλλον ένας Οργανισμός με την πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα του έργου και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, το ζήλο, τη συνεχή προσπάθεια και ενίοτε την αυτοθυσία του προσωπικού του χρειάζεται, επιπλέον, ορισμένα βασικά εφόδια, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στην σημαντική εθνική και κοινωνική του αποστολή, όπως: τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό την αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων για την ενίσχυση της λειτουργικής και επιχειρησιακής δυναμικής των Υπηρεσιών και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής οικονομίας και βεβαίως και πρωτίστως, την κατανόηση, τη συμπόρευση, την υποστήριξη της κοινωνίας».

skoda-octacia-cng-police-a640tall

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια  ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar Α.Ε., κ. Στήβεν Σίρτης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας,  η καθημερινότητα  βλέπουμε  ότι περνάει πολλές φορές απαρατήρητη, αλλά πράγματι νιώθουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα δίπλα μας όταν τη χρειαζόμαστε. Μαζί με την ΔΕΠΑ αποφασίσαμε να συμβάλουμε και εμείς  σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο  νέας αντιρυπαντικής τεχνολογίας διπλού καυσίμου, γιατί πιστεύουμε  ότι  έτσι θα μειωθούν κατά πολύ  οι δαπάνες  με την καθημερινή χρήση του. Επίσης, η κίνηση αυτή έχει και ένα περιβαλλοντικό χαρακτήρα,  με την έννοια ότι το φυσικό αέριο εκπέμπει πολύ λιγότερους ρύπους από τα συμβατικά αυτοκίνητα.  Θα ήθελα να πω εκ μέρους της Διοίκησης της Kosmocar στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι εμείς θα είμαστε  πάντα δίπλα σας. Δεν είναι μία ενέργεια πυροτέχνημα, αλλά  εμείς θα είμαστε εδώ και σε μελλοντικές ενέργειες  μαζί σας».

skoda-octacia-cng-police-c640tall

Το όχημα παρέλαβαν συμβολικά,  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (facebook.com/SeitanAuto, ps@newsauto.gr)