Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με υβριδικό σύστημα το επόμενο VW Golf

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με υβριδικό σύστημα το επόμενο VW Golf

ΝΕΑ

Με υβριδικό σύστημα το επόμενο VW Golf

ΝΕΑ

Η Volkswagen συνεχίζει να ρίχνει ψήγματα πληροφόρησης από το επόμενης γενιάς Golf, με την τελευταία να αναφέρεται στο 48V ήπιο υβριδικό σύστημα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του International Vienna Motor Symposium και αφορά μια γεννήτρια μίζας, τη μπαταρία με ενσωματωμένη τη «ζώνη» των 48V τα οποία θα συνδυαστούν με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ως αποτέλεσμα, το σύστημα θα αποθηκεύσει μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας όπως αυτή που ανακτάται από τα φρένα και θα δώσει στο αυτοκίνητο μια ηλεκτρική ώθηση κατά την εκκίνηση. Η Volkswagen εκτιμά ότι με αυτή την τεχνολογία το Golf Mk8 θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 και θα είναι πιο οικονομικό από πλευράς καυσίμου, εξοικονομώντας μέχρι 0,3 l/100 km με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης απενεργοποιημένο.

Η ηλεκτροκίνηση των συμβατικών κινητήρων θα μας επιτρέψει να μειώσουμε περαιτέρω την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη δυναμική και την ευκολία στην οδήγηση“, δήλωσε ο Frank Welsch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW. “Ξεκινάμε αυτή την εκτεταμένη εκστρατεία ηλεκτροκίνησης με το πλέον επιτυχημένο αυτοκίνητο της Volkswagen – το Golf. Το νέο μας, οικονομικά αποδοτικό 48V ήπιο υβριδικό σύστημα θα ανοίξει το δρόμο για την εισαγωγή αυτού του τύπου τεχνολογίας στο ρεύμα των αυτοκινήτων που θα ακολουθήσει προσεχώς“.

Advertisement
Advertisement

Η τελική έκδοση παραγωγής του Volkswagen Golf Mk8 θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο, πριν χτυπήσει τις γραμμές συναρμολόγησης στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, δεν θα εκπλαγούμε αν η μάρκα αποφασίσει να την δείξει ως πρωτότυπο ήδη από το 2018 στο Paris Auto Show τον Οκτώβριο ή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, πέντε μήνες αργότερα. Τέλος, να επισημάνουμε πως και το επόμενο κορυφαίο VW Golf GTI θα εφοδιάζεται με υβριδική διάταξη (πηγή κατασκοπευτικής εικόνας: Car Magazine).