Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικά μοντέλα της Lynk & Co για την Ευρώπη

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικά μοντέλα της Lynk & Co για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Υβριδικά μοντέλα της Lynk & Co για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Lynk & Co, θυγατρικής εταιρείας της Geely, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να λανσαριστούν στην ευρωπαϊκή αγορά νέα μοντέλα, τα οποία θα διαθέτουν αποκλειστικά κινητήρες υβριδικής τεχνολογίας, καθώς και ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης του Πεκίνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κινέζικης φίρμας, Alain Visser, δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι το νέο SUV μοντέλο 01 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Γηραιά Ήπειρο, μόνο με υβριδικό κινητήρα. Επίσης τόνισε: «Η στρατηγική μας για την ευρωπαϊκή αγορά επικεντρώνεται στη διάθεση νέων τεχνολογιών. Από την πλευρά μας δεν θα υποστηρίξουμε ούτε τους κινητήρες πετρελαίου ή εσωτερικής καύσης, όπως και τα χειροκίνητα κιβώτια. Η διάθεση του πρώτου μοντέλου της Lynk & Co αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2019, με τις πωλήσεις να ξεκινούν ένα χρόνο μετά σε συγκεκριμένες πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο».

Advertisement
Advertisement

lynk-co-02 (1)-chariatis-530

Η υλοποίηση των υβριδικών και ηλεκτροκίνητων κινητήρων στη γκάμα των μοντέλων θα είναι σχετικά απλή για τη Lynk & Co, καθώς χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMA της Volvo και εξελίχθηκαν εν τη γέννηση τους  για να μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιους κινητήρες. Αν όλα πάνε βάση σχεδίου, η εταιρεία θα εισαγάγει το 01 στην Ευρώπη το 2020, λίγο μετά την έναρξη της παραγωγής των μοντέλων της στο εργοστάσιο της Volvo, στη Γάνδη του Βελγίου. Σε περίπτωσης που το 01 αποδειχθεί αρκετά εμπορικό, η Lynk & Co αναμένεται να παρουσιάσει στις ευρωπαϊκές αγορές το crossover 02 και το σεντάν 03.

lynk-co-02 (2)-chariatis-640