Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπέρ-αυτοκίνητο, σκάφος και μοτοσικλέτα μαζί;

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπέρ-αυτοκίνητο, σκάφος και μοτοσικλέτα μαζί;

ΝΕΑ

Υπέρ-αυτοκίνητο, σκάφος και μοτοσικλέτα μαζί;

ΝΕΑ

Ψάχνετε για τον απόλυτο συνδυασμό supercar, μοτοσυκλέτας και σκάφους; Ονειρεύεστε τις μέρες κατά τις οποίες οι κατασκευαστές εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν ξύλινη επένδυση; Στη συνέχεια, ίσως θελήσετε να καλέσετε την ομάδα σχεδιαστών της Gray Design.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η σουηδική εταιρία έχει ονειρευτεί φανταστικές δημιουργίες, από τα supercars έως τα super yachts, εδώ και πολλά χρόνια – και η τελευταία τους ιδέα είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσουν οι λάτρεις των υπερσύγχρονων wagon.

Με το όνομα Hydra collection, οι απεικονίσεις που φαίνονται εδώ περιλαμβάνουν ένα πρωτότυπο Hydra, ένα σκάφος Hydrafoil και μια μοτοσυκλέτα Hydros. Τα τρία συνδυάζουν την “τεχνολογία, το στυλ και την ταχύτητα” σε ένα ενιαίο πολυτελές πακέτο, με άφθονο ρετρό εμπνευσμένο ξύλινο σύνολο με περγαμηνές.

Advertisement
Advertisement

Gray-design-hydrafoil-tsiro-640

Με τη θάλασσα, το πρωτότυπο Hydrafoil των 31 ποδιών (9,5 μέτρα) είναι ένα πολυτελές σκάφος υψηλής ταχύτητας που έρχεται με μπόλικη τεχνολογία και κορυφαίες επιδόσεις. Κομψό στυλ εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο, τόσο μέσα όσο και έξω, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως περιστρεφόμενα καθίσματα από λιμουζίνα, πολλαπλές οθόνες ψυχαγωγίας και ακόμη και μια σειρά αποσκευών κατόπιν παραγγελίας – λόγω πολυτέλειας!

Στο πιλοτήριο στεγάζεται μια τεράστια οθόνη 30 ιντσών που ελέγχει τα πάντα, από την πλοήγηση μέχρι την διαχείριση ισχύος. Και μιλώντας για ισχύ, πίσω δεσπόζει ένας ηλεκτροκινητήρας 100 ίππων που τροφοδοτείται από μια σειρά μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το Hydrafoil έχει μια μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων, και αυτονομία 45 μίλια με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement

Gray-design-hydrafoil-tsiro-640-1

Για την στεριά, το concept Hydra οδηγεί τον όρο “Woody” σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ονομάζεται “Το ξύλο του αύριο”, το σπορ αυτοκίνητο φέρνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την Mercedes-Benz AMG Vision GT, αν και χωρίς οροφή. Το πρωτότυπο τροφοδοτείται από ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης NEVS, το οποίο έχει ρυθμιστεί να αποδίδει έως και 450 ίππους, επιτρέποντας στο όχημα να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 215 km/h. Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα Hydros είναι ένα μεσαίου μεγέθους έργο που μπορεί να κάνει πραγματικά σπουδαία πράγματα. Το πρωτότυπο θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα που δανείζεται από ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ZERO και μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη της Grey Design. Χαρακτηριστικά όπως ένα premium σύστημα ήχου με subwoofer, και μεσαία ηχεία ενσωματωμένα στο σώμα δίνουν το στίγμα.

Advertisement