Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Xωρίς τετρακίνηση το νέο Opel Mokka X

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Xωρίς τετρακίνηση το νέο Opel Mokka X

ΝΕΑ

Xωρίς τετρακίνηση το νέο Opel Mokka X

ΝΕΑ

Το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του Mokka X είναι προγραμματισμένο για το 2020. Ας δούμε τα σχέδια της Opel γύρω από το compact crossover μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Έχουν περάσει περίπου 8 χρόνια από τότε που το Mokka X εντάχθηκε στην γκάμα της Opel, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την παρουσία της φίρμας στην κατηγορία των compact crossover. Έκτοτε, οι επιλογές “X” εμπλουτίστηκαν με δύο ακόμη αυτοκίνητα, το μεγαλύτερο Grandland και το μικρότερο Crossland.

Μετά από ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα που έγινε πριν δύο χρόνια, η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα είναι έτοιμη το 2020. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο Mokka X θα δανειστεί πολλά αισθητικά στοιχεία από το Grandland X και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα του ομίλου PSA (η ίδια θα χρησιμοποιηθεί για τα νέα Corsa & Peugeot 2008). Παράλληλα αναμένουμε αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και βελτίωση σε επίπεδο χώρων.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, στη βάση της γκάμας θα δούμε τον 1,2 βενζίνης με τους 110 ίππους και στην κορυφή θα τοποθετηθεί πιθανότατα ο 1.600άρης τούρμπο της PSA με απόδοση κοντά στα 180 άλογα.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, το σύστημα τετρακίνησης που εξοπλίζει τον υπάρχον Mokka X θα αντικατασταθεί με το γνωστό Grip Control, το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση των εμπρός τροχών ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

opel-mokka-x-render