Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξέμειναν με τα diesel!

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέμειναν με τα diesel!

ΝΕΑ

Ξέμειναν με τα diesel!

ΝΕΑ

Σε πονοκέφαλο για τους dealers στη Γερμανία εξελίσσεται η ολοένα και μικρότερη ζήτηση σε αυτοκίνητα εφοδιασμένα με diesel κινητήρες, μιας και τους έχει μείνει πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων σε stock.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς το dieselgate έχει πληγώσει πολύ τις πωλήσεις οχημάτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας, με ρεπορτάζ του Bloomberg να παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με αυτό, το 29% των οδηγών που έχουν στην κατοχή τους πετρελαιοκίνητο όχημα, θέλουν να το πουλήσουν. Ενώ το 77 των αντιπροσωπειών αυτοκινητοβιομηχανιών, έχουν προχωρήσει σε σημαντική μείωση του κόστους απόκτησης diesel οχημάτων, ώστε να βρουν αγοραστές.

Υπολογίζεται πως μόνο στη Γερμανία, οχήματα αξίας 4.5 δισεκατομμυρίων περιμένουν σε εκθέσεις και μάντρες να βρουν ιδιοκτήτες! Η πρόσφατη συμφωνία των Volkswagen AG, Daimler AG και BMW AG για αναβάθμιση περίπου 5 εκατομμυρίων diesel Οχημάτων αλλά και την κοινή γραμμή στην ύπαρξη δέλεαρ που θα πείσουν τους καταναλωτές, αναμένεται να βοηθήσει αλλά είναι άγνωστο το πόσο (διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ).

«Αυτά τα οχήματα είναι δύσκολο να πουληθούν γιατί το αγοραστικό κοινό νιώθει αβεβαιότητα σχετικά με μελλοντικές απαγορεύσεις σε αστικό τοπίο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Thomas Peckruhn, αντιπρόεδρος του ZDK, του συνδέσμου αντιπροσώπων στη Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Θα καταλήξουν όλα τα αζήτητα οχήματα σε αγορές όπως η ελληνική; Διαβάστε περισσότερα για αυτό το ενδεχόμενο εδώ.