Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του XC40

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησε η παραγωγή του XC40

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του XC40

ΝΕΑ

Το μικρότερο SUV στη γκάμα της Volvo Cars, το ολοκαίνουριο XC40, μπήκε στην παραγωγή, με το εργοστάσιο της μάρκας στη Γάνδη να αποτελεί τον τόπο «γέννησής» του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στο ξεκίνημα του επόμενου έτους, τόσο στην ελληνική όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, οι Σουηδοί καλούνται να… πατήσουν γκάζι σε ότι αφορά στην παραγωγή του μοντέλου.

Μέχρι τώρα, η Volvo έχει δεχθεί περισσότερες από 13 χιλιάδες παραγγελίες για το compact SUV που έρχεται να πλαισιώσει τα XC60 και XC90 στη γκάμα της μάρκας. Tο ΧC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική – CMA (Compact Modular Architecture), η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για τις άλλες εκδόσεις που θα συμπληρώσουν τη Σειρά 40.

Advertisement
Advertisement

Για το νέο αυτό project, πραγματοποιήθηκαν πολλές επενδύσεις στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, καθώς επεκτάθηκε κατά 8000 τετραγωνικά μέτρα, εν’ω τοποθετήθηκαν σε αυτό 363 νέα ρομπότ.

Παρόντες στη δημιουργία του πρώτου XC40 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής ήταν τόσο ο CEO και Πρόεδρος της Volvo Cars, Håkan Samuelsson, όσο και ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα για το XC40 πατώντας εδώ.