Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Volvo XC60

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Volvo XC60

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Volvo XC60

ΝΕΑ

Λίγο έξω από το Γκέτεμποργκ που αποτελεί έδρα της Volvo στη Σουηδία, βρίσκεται η Τορσλάντα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο της σουηδικής φίρμας. Εκεί ξεκίνησε αυτές τις μέρες η παραγωγή του νέου XC60.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο μοντέλο έχει επηρεαστεί από τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Volvo, όντας πολύ μοντέρνο και δείχνοντας σαν ένα μικρότερο XC90. Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δίνει έμφαση στον τονισμό του hi-tech χαρακτήρα του XC60, προσφέροντας παράλληλα και υψηλή πολυτέλεια.

Στο νέο XC60 η Volvo προσφέρει επίσης όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης και ασφάλειάς της, όπου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το σύστημα City Safety με νέα λειτουργία υποβοήθησης ελιγμών σε έκτακτες περιπτώσεις (Oncoming Lane Mitigation), ενώ διαθέσιμη είναι και μια εφαρμογή ημι-αυτόνομης οδήγησης (σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα).

Advertisement
Advertisement

Στους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει τον 2λιτρο diesel των 190 (D4) και 235 (D5) ίππων, αλλά και τους βενζινοκινητήρες T5 και T6 με 254 και 300 άλογα. Στην κορυφή, συναντούμε το plug-in υβριδικό σύστημα T8 με 407 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,3 sec.

To λανσάρισμα του νέου XC60 στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στους επόμενους μήνες.