Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκινά η παραγωγή της BMW M5

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκινά η παραγωγή της BMW M5

ΝΕΑ

Ξεκινά η παραγωγή της BMW M5

ΝΕΑ

Σε πλήρη δυναμικότητα βρίσκεται πλέον η γραμμή παραγωγής της Μ5, του πιο δυνατού sedan παραγωγής της BMW μέχρι σήμερα ξεκινά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Στο εργοστάσιο Dingolfing της BMW, στη νότια Βαυαρία, η γραμμή όπου θα παράγεται η νέα BMW M5 βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργικότητα καθώς έχουν ξεκινήσει κανονικά οι εργασίες για την παραγωγή του νέου σπορ sedan της εταιρίας. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα διοχετευτούν στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο Μάρτιο του 2018 και λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις και στις ΗΠΑ. Οι άνθρωποι της BMW υπολογίζουν πως η παραγωγή της νέας Μ5 F90 θα ξεπεράσει κατά περίπου 20.000 μονάδες αυτή του προηγούμενου μοντέλου.

2018-bmw-m5-production-startsharpi530

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής ήταν στην χαρακτηριστική μπλε απόχρωση Snapper Rocks Blue ενώ μέσω του προγράμματος BMW Individual υπάρχει δυνατότητα επιλογής και από μια σειρά πιο προσωποποιημένων χρωματισμών.

Οι δυνατότητες της νέας Μ5 θα είναι σαφώς ανώτερες από του προηγούμενου μοντέλου σε κάθε τομέα. Η απόδοση από τον V8 biturbo κινητήρα των 4.4. λίτρων ξεπερνά τους 600 ίππους, το βάρος έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν ενώ η νέα πλατφόρμα CLAR στην οποία βασίζεται αναμένεται πως θα αναβαθμίσει σημαντικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

2018-bmw-m5-production-startsharpi640