Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε την πισωκίνητη Aventador

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχάστε την πισωκίνητη Aventador

ΝΕΑ

Ξεχάστε την πισωκίνητη Aventador

ΝΕΑ

Μπορεί όταν η Lamborghini ανακοίνωνε την απόφασή της να λανσάρει τη Huracan και στην πισωκίνητη έκδοση LP580-2, σε πολλούς να… άνοιξε η όρεξη, όμως δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο και στην Aventador.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο λόγος είναι απλός: οι περισσότεροι οδηγοί δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν την ισχύ των 700ων αλόγων που χαρίζει ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 6.5lt. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο διευθυντής έρευνας και εξέλιξης της ιταλικής μάρκας, Maurizio Reggiani.

«Η Aventador μπορεί να συνοδεύεται μόνο με τετρακίνηση γιατί έχει υπερβολική ισχύ και ροπή που δεν θα μπορούσε εύκολα να τη διαχειριστεί ο οδηγός. Μόνο με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μπορείς κι αυτό χάρη στα προηγμένα συστήματα που την εφοδιάζουν. Άρα σε όποια παραλλαγή της Aventador δούμε στο μέλλον, θα διατηρηθεί το σύστημα τετρακίνησης», είπε ο Ιταλός στο βρετανικό Autocar.

Advertisement
Advertisement

Ξέρετε πως πλέον υπάρχει και πισωκίνητη Murcielago; Πρόκειται για το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Daigo Saito, με το οποίο πρωταγωνιστεί στον κόσμο του drift. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.