Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Tiguan είναι το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Tiguan είναι το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

ΝΕΑ

Το VW Tiguan είναι το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

ΝΕΑ

Πριν μερικές μέρες σας παρουσιάσαμε τα αυτοκίνητα που σημείωσαν το υψηλότερο σκορ στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, για το 2016. Μεταξύ αυτών ήταν και το νέο VW Tiguan, που κατέκτησε τον τίτλο του “Best in Class”, στην κατηγορία των μικρών off-roader. Aς δούμε ποια χαρακτηριστικά του μοντέλου αξιολογήθηκαν θετικά για αυτή τη διάκριση.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Το 2016, οι προδιαγραφές των δοκιμών του Euro NCAP έγιναν ακόμα πιο αυστηρές. Φέτος, για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν και αποτελούν μέρος των δοκιμών, νέων διαστάσεων κούκλες (‘dummies’) για την προσομοίωση των ανήλικων επιβατών. Το νέο Tiguan πέτυχε μια ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στον τομέα της προστασίας ενηλίκων και παιδιών, χάρη στο στάνταρ σύστημα ISOFIX και τα άγκιστρα παιδικών καθισμάτων τύπου Top Tether, σε συνδυασμό με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας για τη 2η σειρά των καθισμάτων.

Στον τομέα της προστασίας των πεζών, τα δομικά στοιχεία του VW Tiguan, αξιολογήθηκαν επίσης θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συμπεριφορά του «ενεργού καπό» το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά στον περιορισμό των εγκεφαλικών τραυματισμών σε περιπτώσεις σύγκρουσης. Επιπρόσθετα, βοήθησαν τα συστήματα παρακολούθησης πεζών, καθώς και παρακολούθησης της εμπρόσθιας κυκλοφορίας (Front Assist με City Emergency Braking), τα οποία ελαχιστοποιούν τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, αποτρέπουν ακόμα και την ίδια τη σύγκρουση.

Advertisement
Advertisement

Θετικά αξιολογήθηκαν και άλλα συστήματα, όπως η λειτουργία υπενθύμισης των ζωνών ασφαλείας για τα πίσω καθίσματα, καθώς και το ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Tiguan.