NewsAuto.gr
ΝΕΑ

VW και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η συνεργασία δύο υπερδυνάμεων όπως η VW και η Google δεν μπορεί παρά να αποτελεί είδηση με ιδιαίτερη βαρύτητα για το μέλλον της αυτοκίνησης. Οι δύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης για μελλοντική χρήση στην αυτοκίνηση.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η πολλαπλάσια επεξεργαστική ικανότητα των κβαντικών υπολογιστών σε σχέση με τους σημερινούς αποτελεί τη βάση του ερευνητικού προγράμματος των δύο εταιριών. Σε πρώτη φάση οι προσπάθειες εστιάζονται στην χρήση αυτών των δυνατοτήτων για τον έλεγχο και την βελτιστοποίηση της κίνηση στους δρόμους. Στόχος είναι να υπάρχει η δυνατότητα παρατήρησης των μοτίβων της κίνησης και με βάση αυτά να γίνεται κατάλληλη καθοδήγηση των αυτοκινήτων. Επίσης μέσω του συστήματος θα μπορούν να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με θέσεις στάθμευσης ή σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εξέλιξη των μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW αναμένεται να ωφεληθεί από τους κβαντικούς υπολογιστές οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις δοκιμές εξομοίωσης για την ανάπτυξη μπαταριών νέας τεχνολογίας με μεγαλύτερη απόδοση και χωρητικότητα.

Επίσης η συνεργασία της VW με την Google αναμένεται να επεκταθεί και στην εξέλιξη τεχνητής νοημοσύνης ώστε αυτή να συνδυαστεί με την αυτόνομη οδήγηση. Το σίγουρο είναι πως η ένωση των δύο εταιριών κάτω από τον ίδιο στόχο δημιουργεί έναν σημαντικότατο πόλο εξελίξεων με ιδιαίτερη δυναμική για τον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης και την μελλοντική της εικόνα.