Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW I.D.: Η έκδοση παραγωγής θα είναι ίδια με το πρωτότυπο

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW I.D.: Η έκδοση παραγωγής θα είναι ίδια με το πρωτότυπο

ΝΕΑ

VW I.D.: Η έκδοση παραγωγής θα είναι ίδια με το πρωτότυπο

ΝΕΑ

Το μοντέλο παραγωγής του Volkswagen I.D. αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2020. Σύμφωνα με τον επικεφαλή σχεδιασμού της γερμανικής φίρμας, Klaus Bischoff, η έκδοση παραγωγής θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το concept, το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Bischoff, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικό μέσο, τόνισε: «Οι αναλογίες, τα σχεδιαστικά στοιχεία και το μέγεθος των ζαντών του I.D. δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σε σχέση με το πρωτότυπο. Λόγω νομικής φύσεως κανονισμών θα αντικαταστήσουμε τις εξωτερικές κάμερες με κανονικούς καθρέπτες, ενώ οι ηλεκτρικές χειρολαβές των θυρών θα αντικατασταθούν με συμβατικές, λόγω αυξημένου κόστους».

volkswagen-id-concept-paris-motor-show (2)-chariatis-530

Το I.D hatchback θα έχει το μέγεθος του Golf, αλλά θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους και θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα MEB, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα και εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητές τους. Έτσι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, βρίσκονται τοποθετημένες στο δάπεδο, ανάμεσα στους δύο άξονες, επιλογή που μειώνει το κέντρο βάρους. Το VW I.D Concept έχει αυτονομία από 401 έως και 600 km, με τον τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα να έχει απόδοση 170 ίππων, με την εταιρεία να μην αποκαλύπτει τη χωρητικότητα των μπαταριών του, αλλά να αναφέρει ότι για το 0-100 km/h χρειάζεται χρόνο κάτω από 8,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 160 km/h.

Advertisement

Η παραγωγή του I.D. αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019, με τις πωλήσεις να ακολουθούν στις αρχές του 2020.

volkswagen-id-concept-paris-motor-show (1)-chariatis-640

Advertisement