Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To VW Golf GTI σε νέες, αγωνιστικές προκλήσεις

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To VW Golf GTI σε νέες, αγωνιστικές προκλήσεις

ΝΕΑ

To VW Golf GTI σε νέες, αγωνιστικές προκλήσεις

ΝΕΑ

Το best seller μοντέλο της VW, το γνωστό μας Golf, επιστρέφει στις πίστες υπό τις οδηγίες του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας. Αυτό που φυσικά ξεχωρίζει είναι το όνομα της ομάδας, που δεν είναι άλλη από την Sebastien Loeb Racing, που όπως αντιλαμβάνεστε διοικείται από τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σεμπάστιαν Λεμπ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κερδίσει τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών για το 2016 και 2017 στην κατηγορία Trophy του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τουρισμού (WTCC), η αγωνιστική ομάδα του Sebastien Loeb αποφάσισε να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της FIA, το ​​World Touring Car Cup (WTCR).

vw-golf-tcr-loeb-racing-3-chariatis-530

Παρά τα πρωταθλήματα και τις δεκάδες νίκες που έχει σημειώσει στους αγώνες ράλι με την Citroen, ο 44χρονος Αλσατός αποφάσισε να συμμετέχει με το νέο VW Golf GTI TCR, το οποίο είναι προετοιμασμένο από την Volkswagen Motorsport, που ήδη έχει κερδίσει το πρωτάθλημα TCR για το 2017. Το δίδυμο των οδηγών αποτελείται από τον πρωταθλητή του 2012 Rob Huff και τον πρωταθλητή του WTCC Trophy του 2016 Mehdi Bennani. Η αγωνιστική έκδοση του Golf  διαθέτει έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης 350 ίππων και 42,8 kgm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με paddles στο τιμόνι. Η παραπάνω ισχύς κατορθώνει να επιταχύνει από το 0-100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

vw-golf-tcr-loeb-racing-1-chariatis-640

Σε σχέση με την έκδοση παραγωγής το Golf GTI TCR διαθέτει φαρδύτερα κατά 40 cm μετατρόχια, αεροδυναμικά βοηθήματα, αναβαθμισμένα φρένα καθώς και όλον τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό. Τέλος να αναφέρουμε ότι το Golf TCR θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στις 8 Απριλίου, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, στο Μαρόκο.

Advertisement