Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Το 2018 θα λανσάρει το Polo SUV

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Το 2018 θα λανσάρει το Polo SUV

ΝΕΑ

VW: Το 2018 θα λανσάρει το Polo SUV

ΝΕΑ

Mετά το T-Roc η γερμανική φίρμα ετοιμάζει ακόμη ένα μοντέλο που θα αποτελέσει την SUV έκδοση του Polo.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Ακόμη ένα μέλος φαίνεται ότι θα αποκτήσει η γκάμα των SUV μοντέλων αυτοκινήτων της VW. To μοντέλο θα βασιστεί στο νέο Polo, θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και θα τοποθετηθεί κάτω από το νέο T-Roc, από το οποίο θα δανειστεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία (το μήκος του θα είναι λίγο πάνω από τα 4 μέτρα και το μεταξόνιο θα βρίσκεται στα 2.560 χλστ.).

Χάρη στην πλατφόρμα MQB το βάρος θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και οι Γερμανοί θα επιδιώξουν να του προσδώσουν σπορτίφ οδηγικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, το εσωτερικό θα προέλθει αυτούσιο από τη νέα γενιά του Polo με μικρές στιλιστικές αλλαγές να θυμίζουν τον crossover χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα τώρα, βασική επιλογή θα είναι ο 1,0 TSI με τους 110 ίππους, με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο DSG 7, ενώ στις επιλογές πετρελαίου θα έχουμε τον 1,6 TDI.

Advertisement
Advertisement

Τέλος να σημειώσουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το γερμανικό μοντέλο θα υιοθετήσει την κωδική ονομασία T-Cross και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2018.

(Πηγή φωτογραφίας: Auto Express)