Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Vulcan AMR Pro: Η αγωνιστική Aston Martin

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vulcan AMR Pro: Η αγωνιστική Aston Martin

ΝΕΑ

Vulcan AMR Pro: Η αγωνιστική Aston Martin

ΝΕΑ

H Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vulcan AMR Pro, η οποία έρχεται για να προσφέρει κορυφαία απόδοση στην πίστα, βελτιώνοντας την αεροδυναμική της και τις επιδόσεις της.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η νέα δημιουργία της βρετανικής φίρμας εντάσσεται στη νεότερη AMR γκάμα αυτοκίνητων επιδόσεων της Aston Martin και βασίζεται πάνω στο κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας, την Vulcan. Ο κινητήρας της παραμένει ο 7λιτρος V12 των 820 ίππων και 779 Nm ροπής, όμως συνδυάζεται με ένα πιο «κοντό» κιβώτιο ταχυτήτων, για ακόμη καλύτερες επιδόσεις και χρόνους στην πίστα.

Στο αμάξωμα συναντούμε μια σειρά από αεροδυναμικές αλλαγές όπως είναι τα νέα πλαϊνά πτερύγια πάνω από τους θόλους των τροχών, το καινούργιο εμπρόσθιο σπόιλερ, αλλά και η τεραστίων διαστάσεων διπλή πίσω αεροτομή, με τον πολύ μεγάλο διαχύτη. Η Aston Martin ανακοινώνει ότι η συνολική κάθετη δύναμη βρίσκεται πλέον στα 4.000 Nm, από 3.150 Nm στην «απλή» Vulcan, προσφέροντας κορυφαία σταθερότητα. Επίσης έχει βελτιωθεί σημαντικά και η συνολική ισορροπία του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Aston Martin Vulcan AMR Pro έκανε την πρώτη της εμφάνιση τις προηγούμενες ημέρες στο Goodwood. Το αυτοκίνητο δεν θα διατεθεί μεμονωμένα αλλά ως πακέτο αναβάθμισης για τις 24 μόνο Vulcan που θα κατασκευαστούν.