Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βόμβα: Πλησιάζει το τέλος της Tesla;

Ελλάδα 2:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βόμβα: Πλησιάζει το τέλος της Tesla;

ΝΕΑ

Βόμβα: Πλησιάζει το τέλος της Tesla;

ΝΕΑ

Μπορεί η Tesla Motors να ίδρυσε της Tesla Greece αλλά και να αποκάλυψε πριν λίγο καιρό το ολοκαίνουριο Roadster και το εντυπωσιακό ημιφορτηγό Tesla Semi, όμως αυτό δεν σημαίνει πως διανύει περίοδο οικονομικής ευημερίας. Το αντίθετο μάλιστα!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Πόσο μεγάλο; Φέρεται να χάνει περί τα 8 χιλιάδες δολάρια το λεπτό! Αυτό μεταφράζεται σε 480 χιλιάδες δολάρια την ώρα κ.ο.κ.

Το ρόλο του σε αυτό έχουν παίξει και οι σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model 3 αλλά ανεξαρτήτως αιτίας, με το ρυθμό που κινείται αυτή τη στιγμή η εταιρεία του Elon Musk, το αποθεματικό της θα εξανεμιστεί μέχρι τον προσεχή Αύγουστο!

«Για να αντέξουν άλλους δέκα μήνες ή ένα χρόνο, πρέπει ο Musk να βρει χρήματα. Και γρήγορα», αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg, Kevin Tynan.

Advertisement
Advertisement

Σανίδες σωτηρίας μπορούν να αποτελέσουν τα δύο νέα μοντέλα, μιας και ειδικά για το Roadster, οι χίλιοι που θα τιμήσουν την σπέσιαλ έκδοση «Founders Edition» θα πρέπει να προκαταβάλουν τα 250 χιλιάδες δολάρια που αυτό κοστίζει. Φυσικά «καπάρωμα» έναντι χαμηλότερου φυσικά κόστους, θα αφορά και στο απλό Roadster αλλά και το Semi.

Το πλάνο λανσαρίσματός τους στην αγορά αφορά στο 2020 και το 2019 αντίστοιχα.