Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo 262C: Οι Σουηδοί τιμούν το coupe τους

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo 262C: Οι Σουηδοί τιμούν το coupe τους

ΝΕΑ

Volvo 262C: Οι Σουηδοί τιμούν το coupe τους

ΝΕΑ

Η Volvo γιορτάζει την 40ή επέτειο από το σπάνιο και όμορφο 262C του 1977. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, ως «ίσως το πιο απροσδόκητο μοντέλο της φίρμας”. Το όχημα θεωρείται ως το πρώτο πολυτελές κουπέ της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η ιστορία αυτού του κομψού coupe είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Η Volvo ήθελε να έχει ένα πολυτελές μοντέλο με δυο πόρτες στη γκάμα της, κυρίως επειδή ήθελε να προσελκύσει νέους πελάτες στις ΗΠΑ και να οικοδομήσει μια νέα εικόνα της χώρας. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της σουηδικής μάρκας Ian Wilsgaard έκανε τα σκίτσα για το 262C.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ιταλό σχεδιαστή της εταιρείας Sergio Coggiola στο Τορίνο, όπου ένα τετράθυρο Volvo 164 είχε μετατραπεί σε ένα πρωτότυπο με δυο λιγότερες πόρτες με χαμηλότερη οροφή. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι τώρα μέρος του μουσείου της Volvo στο Γκέτεμποργκ.

Advertisement
Advertisement

Το αλησμόνητο coupe της Volvo, φορούσε έναν V6 κινητήρα 2,7 λίτρων, με ισχύ 140 ίππους. Το συγκεκριμένο σύνολο εξελίχθηκε από κοινού με τις Peugeot και Renault, και κατασκευάζονταν στην Γαλλία. Κατά τη διάρκεια ενός λίφτινγκ το 1980, η χωρητικότητα (μαζί και η ροπή) του συγκεκριμένου κινητήρα αυξήθηκαν.