Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Κβαντικοί υπολογιστές για την εξέλιξη των μπαταριών της

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Κβαντικοί υπολογιστές για την εξέλιξη των μπαταριών της

ΝΕΑ

Volkswagen: Κβαντικοί υπολογιστές για την εξέλιξη των μπαταριών της

ΝΕΑ

Κβαντικούς υπολογισμούς θέλει να χρησιμοποιήσει η Volkswagen για την έρευνα και την εξέλιξη της επόμενης γενιάς των μπαταριών της με στόχο να τις κάνει μικρότερες, ισχυρότερες αλλά και με μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά μπαταριών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Volkwagen έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό να χρησιμοποιεί κβαντικούς υπολογισμούς για την εξέλιξη των μπαταριών της, όπως γνωρίζουμε ήδη από την συνεργασία της εταιρίας με την Google, μεταξύ άλλων πάνω και στην C-V2X επικοινωνία των οχημάτων της.

Τώρα οι Γερμανοί ανακοινώνουν πως για πρώτη φορά κατάφεραν να προσομοιώσουν μόρια υλικών που τους ενδιαφέρουν για την ανάπτυξη των εν λόγω μπαταριών με την χρήση κβαντικών υπολογιστών. Συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα της Volkwagen προσομοίωσε μόρια όπως είναι το υδρογονούχο λίθιο (υδρίδιο του λιθίου) και διάφορες οργανικές ενώσεις.

Μακροπρόθεσμα το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen θέλει να προσομοιώσει σε έναν κβαντικό υπολογιστή, που είναι κατά πολύ ισχυρότερος σε σχέση με έναν συμβατικό, την χημική δομή μιας ολοκληρωμένης μπαταρίας για όχημα, με τελικό στόχο την δημιουργία μπαταριών που να φτιάχνονται ειδικά για κάθε περίσταση και εφαρμογή.

Advertisement
Advertisement

volkswagen_quantum_computing-2

Η Volkswagen θα δείξει την δουλειά που έχει κάνει σε αυτό το πεδίο στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης (CEBIT), το οποίο ξεκινά σήμερα στο Hanover της Γερμανίας.

Επικεντρωνόσαστε στον εκμοντερνισμό των IT συστημάτων μας σε ολόκληρο τον όμιλο, δήλωσε ο Martin Hofmann, επικεφαλής του τμήματος IT των Γερμανών και πρόσθεσε: “Σκοπός είναι να κάνουμε την δουλειά μας πιο απλή, ασφαλή και αποδοτική και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Για αυτό το λόγο συνδυάζουμε τα κύρια πράγματα που κάνουμε με συγκεκριμένες τεχνολογίες κλειδιά για την Volkswagen…συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και των κβαντικών υπολογισμών.”