Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΒΜW X2: Έρχεται στα τέλη του 2017

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΒΜW X2: Έρχεται στα τέλη του 2017

ΝΕΑ

ΒΜW X2: Έρχεται στα τέλη του 2017

ΝΕΑ

H ΒMW ετοιμάζεται να λανσάρει στα τέλη του 2017 το τρίτο κατά σειρά Coupe-Crossover μοντέλο της. Πρόκειται για τη νέα Χ2 που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις Χ1 & Χ3.

Advertisement
Advertisement


Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου έκανε την εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε επίπεδο εμφάνισης. Οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της BMW αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής, που θα κάνει την  επίσημη εμφάνισή του στα τέλη του 2017, θα διατηρήσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο και έτσι αναμένουμε ένα αρκετά επιθετικό αμάξωμα (για παράδειγμα περιμένουμε να διατηρηθεί αυτούσια η εμπρόσθια μάρκα, αλλά και το τελείωμα της οροφής στο πίσω τμήμα, ώστε να τονιστεί ο κουπέ χαρακτήρας του αμαξώματος).

bmw_x2conpept_6401

Advertisement
Advertisement

Σε τεχνικό επίπεδο η επερχόμενη BMW X2 θα βασιστεί στην X1, με την οποία θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, αλλά και τους ίδιους κινητήρες.  Αρκετές ομοιότητες με την Χ1 αναμένουμε και στο εσωτερικό, σε ποιοτικό και σχεδιαστικό επίπεδο, όπου οι άνθρωποι της BMW θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα πιο σπορτίφ περιβάλλον.

bmw_x2conpept_6403

Τέλος, σε επίπεδο μηχανικών συνόλων το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο με τούρμπο μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου (3 και 4 κυλίνδρων), με απόδοση από 136 έως 231 ίππους (σε κάποιες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμη η τετρακίνηση xDrive). Mάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του μοντέλου και M έκδοση, με απόδοση που θα ξεπερνά τα 300 άλογα.