Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τι σχέση έχει η Audi με την Σελήνη;

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Τι σχέση έχει η Audi με την Σελήνη;

ΝΕΑ

Video: Τι σχέση έχει η Audi με την Σελήνη;

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα ακόμη promo βίντεο για το πρωτότυπο όχημα που σχεδίαση με στόχο την κατάκτηση του διαγωνισμού Google Luna XPRIZE.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Στο συγκεκριμένο βίντεο η Audi συσχετίζει την τεχνογνωσία που διαθέτει στην τετρακίνηση με το πρωτότυπο όχημα που αποτελεί το βασικό μέρος ενός project με τρεις στόχους: την ασφαλή προσσελήνωση, την διάνυση απόστασης 500 m στην επιφάνεια και την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης πίσω στον Γη. Αξιοσημείωτο είναι πως η τελευταία αποστολή της NASA που πάτησε στο Σελήνη ήταν το 1972(!) με το Apollo 17.

Advertisement
Advertisement

Εδώ να πούμε πως το Audi Lunar Quattro είναι κατασκευασμένο κυρίως από αλουμίνιο, ενώ καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ένα ηλιακό πάνελ, που τροφοδοτεί ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου. Για την κίνησή του φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, εξασφαλίζοντας μέγιστη ταχύτητα 3,6 km/h. Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο 30 εκ. δολάρια και θα διανύσει 380.000 km συμμετέχοντας σε μία διαστημική αποστολή που θα γίνει το 2017.

Audi Mission to the Moon 640