Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τα crash tests του Range Rover Velar

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τα crash tests του Range Rover Velar

ΝΕΑ

Video: Τα crash tests του Range Rover Velar

ΝΕΑ

Μπορεί τα SUV να έχουν a priori πλεονέκτημα λόγω μεγέθους σε ότι αφορά στις επιδόσεις τους στις δοκιμές πρόσκρουσης, όμως το Range Rover Velar πήρε πέντε αστέρια σημειώνοντας εξαιρετικό σκορ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο video που σας παραθέτουμε μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα crash test του Euro NCAP για το εν λόγω μοντέλο που πήρε 93% για την ασφάλεια ενηλίκων επιβατών, 85% για την ασφάλεια παιδιών, 74% για την ασφάλεια πεζών (αριθμός που είναι 7% πάνω από τον μέσο όρο των οχημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας που δοκιμάστηκαν από τον Ιανουάριο του 2016 έως σήμερα) και 72% για τα συστήματα ασφαλείας.

Στο video μπορείτε να δείτε κατά σύγκρουση με τοιχίο και ταχύτητα της τάξης των 64 Km/h όπου το 40% του πλάτους του οχήματος έρχεται σε επαφή με το εμπόδιο, πλήρη μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 50 km/h και πλευρική σύγκρουση με την ίδια ταχύτητα. Τέλος, βλέπουμε και τα αποτελέσματα σύγκρουσης με το πλάι σε κολώνα, με ταχύτητα 32 km/h αλλά και περαιτέρω τεστ ασφάλειας πεζών και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

«Τα σύγχρονα SUV παραδοσιακά αποδίδουν καλά στις δοκιμές πρόσκρουσης, ειδικά για ενήλικες. Όμως το Velar δεν απέδωσε καλά σε όλες τις δοκιμές, ειδικά αυτή της σύγκρουσης στο πλάι του οχήματος αλλά και στους τομείς της ενεργητικής ασφάλειας, χάρη στις τεχνολογίες που υπάρχουν στον βασικό του εξοπλισμό και προλαμβάνουν τις συγκρούσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Matthew Avery, διευθυντής της εταιρείας ερευνών Thatcham Research.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…