Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πως προετοιμάστηκε η Jaguar για το άλμα ρεκόρ;

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πως προετοιμάστηκε η Jaguar για το άλμα ρεκόρ;

ΝΕΑ

Video: Πως προετοιμάστηκε η Jaguar για το άλμα ρεκόρ;

ΝΕΑ

Οι πιστοί μας αναγνώστες είδατε από κάθε οπτική γωνία την επιτυχημένη προσπάθεια της Jaguar και του δαιμόνιου Terry Grant, να σημειώσουν με τη νέα E-Pace ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο άλμα barrel roll οχήματος παραγωγής. Ε τώρα σας έχουμε ακόμα περισσότερα, με μία ενδελεχή ματιά στην πολύμηνη προετοιμασία για αυτή την απόπειρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto, ps@newsauto.gr)

Μπορεί το νέο SUV της βρετανικής μάρκας να «πέταξε» για μόλις 1.5sec, πραγματοποιώντας την εντυπωσιακή περιστροφή 270 μοιρών για να προσγειωθεί 15.3 μέτρα μετά, όμως χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για να τελειοποιηθεί το εγχείρημα.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Jaguar, πριν τη 13η Ιουλίου που η E-Pace μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες προηγήθηκαν 33 δοκιμαστικά άλματα, με το πρωτότυπο να φέρει και roll cage για λόγους ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Στο video που σας παραθέτουμε και αφορά στην προετοιμασία για το εγχείρημα, μιλούν ο επικεφαλής μηχανολόγος για την E-Pace, Graham Wilkins, o υπεύθυνος μηχανολογίας οχήματος, Matt Eyes, καθώς και ο τολμηρός Terry Grant που πραγματοποίησε το άλμα!

Εξηγούν βήμα-βήμα το πως προετοιμάστηκαν, με τις προσομοιώσεις στους υπολογιστές, τα πρώτα δοκιμαστικά άλματα χωρίς οδηγό με την E-Pace να προσγειώνεται στα μαλακά και την πρόκληση του να γίνουν όλα αυτά με ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Που θα κάνει ένα άλμα που δεν έχει κάνει κανένα άλλο στο παρελθόν!

Πως άλμα με άλμα ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας και πως επιτεύχθηκε τελικά το ρεκόρ στο εντυπωσιακό event αποκάλυψης του compact SUV της Jaguar. Κι όλα αυτά από διάφορες κάμερες ώστε να… μπείτε για τα καλά στο νόημα!

Advertisement

Περισσότερα πατώντας play!

Advertisement