Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Να τι εννοούμε σήμερα αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Να τι εννοούμε σήμερα αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Video: Να τι εννοούμε σήμερα αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Το ερώτημα είναι διαρκές και πολλές φορές οι λέξεις και οι ορολογίες κουράζουν. Τι είναι λοιπόν η αυτόνομη οδήγηση; για να είμαστε πιο ακριβείς -σήμερα- η ημι-αυτόνομη… Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εμπειρία που είχαμε από τη νέα Mercedes E-Class με το σύστημα το Drive Pilot.

Advertisement
Advertisement


Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες της E-Class ξεχωρίζει η παρουσία του νέου Συστήματος μερικής αυτόνομης οδήγησης Drive Pilot, μέσω του οποίου το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί αυτόματα και διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση το αυτοκίνητο που κινείται εμπρός του, σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα και χωρίς ο οδηγός να κάνει τίποτα εκτός από το να κρατά το τιμόνι.

Επίσης, το Drive Pilot έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει αυτόματα το εμπρόσθιο αυτοκίνητο ακόμη και εάν αυτό αλλάξει λωρίδα για να αποφύγει ένα εμπόδιο. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα και για πλήρως αυτόματου σταμάτα-ξεκινά, ενώ η νέα E-Class μπορεί αυτόματα ακόμη και να αλλάξει λωρίδα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής παρουσίασης του μοντέλου στην Πορτογαλία, ο Τάκης Τρακουσέλλης και ο συνάδελφος Ντίνος Παπαγιαννόπουλος από το Drive έκαναν τη δική τους δοκιμή με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης.